Винетките за 2012-а – с нова визия, но на старите цени

10
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Цените на винетките остават без промяна за следващата година. Това съобщи на пресконференция днес председателят на Управителния съвет на Пътната агенция Лазар Лазаров.

Винетките за следваща година ще бъдат пуснати в разпространителската мрежа до десетина дни. Годишната винетка за леки автомобили ще струва 67 лв., месечната 25 лв., а седмичната – 10 лв. Няма да има промяна и в цената за тежкотоварните автомобили.

Цената е същата, но дизайнът на винетните стикери за следващата година ще е нов. Те имат и нови защити срещу фалшификации, обясни директорът на “Пътни такси и разрешения за специално ползване на пътищата” инж. Александър Косерков. Нова технология при печата ще позволява контролните органи на МВР и АПИ, чрез специално устройство, да установяват дали стикерът е оригинален или фалшив.    

От агенцията отчитат ръст в продажбите на винетни стикери за тази година от половин милион лева. През 2011 г. са продадени 6 721 820 броя стикери, което е с половин милион повече от 2010 г. и с над 1.2 милиона броя повече от 2009 г.