Идеи за интериор на мансарда и ателие със скосен таван

4
Добави коментар
Aquamedia
Aquamedia

Да живееш в мансарда или ателие на последния етаж за някой може да се струва артистично. Факт е обаче, че скосените тавани и “уютният” гредоред са архитектурни дадености, които са доста сложни за функционално включване в интериора.

Когато мансардното помещение е част от по-голяма къща, тогава нещата са по- лесни. Има различни типове функционални зони, които могат да се реализират в стаята със скосен таван или с прозорец на тавана. Някои от подходящите решения са – спалня за гости, библиотека, кабинет.

Ако цялото ви жилище обаче е на последния етаж и е зависимо от скосените тавани, тогава оформянето на интериора се нуждае от професионална консултация. Най-добре е мебелите да са  по индивидуален проект и функциите на зоните да са съобразени с особеностите на пространството.

С помощта на професионални съвети дори и в подобно трудно за обзавеждане помещение може да се постигне атмосфера с индивидуален характер и стил.

Представяме ви няколко креативни интериорни решения за мансардни помещения, които с помощта на професионално проектиране и интелигентни дизайнерски решения, прикриват недостатъците в архитектурата без да отнемат от специфичния артистизъм и уют на жилището със скосен таван.