Оразмеряване на снимки – Cropp.me | SocialEvo

8
Добави коментар
tomislavsavov
tomislavsavov

Всички искаме бързо и лесно да се справяме със задачи, които обикновено изискват професионални умения или най-малкото са направени лесни за изпълнение, но в инструменти, които струват скъпо. Всеки може да оразмери снимка или две, като използва множество безплатни инструменти или солените професионални такива като Photoshop. Безплатните обикновено не са чак толкова гъвкави и удобни, платените – прекалено сложни и скъпи за задачата. Тук на помощ идва Cropp.me като една полезна, бърза и умна алтернатива на тези инструменти.

Cropp.me е удобен и лесен за използване онлайн инструмент за автоматично преоразмеряване на изображения, който автоматично разпознава интересните от композицонна гледна точка области в изображението и ги преоразмерява до предварително избрани пропорции и размери.

Идеята за Cropp.me се роди в експерименталната лаборатория на Имагга, компания, която разработва собствена технология за визуално търсене. След успешна комбинация на технология за разпознаване на снимки и опит, събран през годините в уеб индустрията, се роди идеята, а после и услугата, която “умно” кръстихме Cropp.me. Тя е част от поредица подобни технологични услуги, с които експериментираме и ще предоставим за тестово ползване в бъдеще. 

Магията на умното преоразмеряване е възможността на технологията за анализ на пикселното съдържание на снимката да определи значима от композицонна гледна точка област от снимката и да извърши желаното преоразмеряването около нея.

Cropp.me позволява качването на до 5 снимки с различни пропорции и резолюции. След това снимките могат да бъдат оразмерени до 3 различни пропорции в зависимост от нуждата. Разполагате с предварително подбрани подходящи и популярни резолюции, но ако имате специфична нужда, можете сами да зададете желаните размери. Преди да бъдат предложени снимките за сваляне, можете да прегледате автоматично подбраните области за преоразмеряване и да ги коригирате, ако това е необходимо. Обработените снимки са достъпни за сваляне в .zip архив, като допълнително можете да изключите конкретни резолюции от резултатите за сваляне.

От технологична гледна точка Cropp.me има множество интересни приложения. Идеята за автоматичното преоразмеряване на снимки има широко приложение при управлението на продуктовите каталози, приложения за създаване на колажи, дори и като доста ефективен заместител на скъпите програми, които често са използвани за доста тривиални задачи като оразмеряването на снимки. Разбира се, добавената стойност в нашия случай е умната съставка – магията да преоразмерим снимката около важен композиционен възел.

Освен пакетирана като Cropp.me предлагаме технологията в SaaS (софтуер като услуга) вариант, който решава специфичен проблем на собственици на големи масиви от снимки, които иначе трябва да бъдат оразмерявани ръчно. SaaS моделът е много гъвкав и по отношение на цена/оразмеряване на снимка. Заплаща се първоначална инсталационна такса и след това се таксува в зависимост от месечното потребление.

Обмисляме вариант за абонамент за услугата за средно голям обем снимки – от 100 до 2000, като цените ще са сходни с тези за комерсиалното API, но ще са съобразени с обемите, които са необходими. Обмисляме също така възможността услугата да бъде интегрирана с популярните напоследък облачни услуги за съхраняване на информация – DropBox, Amazon S3 Bucket, Box.net

В момента услугата е в бета версия и ще се радваме на обратна връзка – всичко, което ви прави впечатление, трудности, които срещате при използването й, подходящи или неподходящи резултати. Отворени сме за всякакви предложения, така че последвайте ни във FB – https://www.facebook.com/cropp.me – и оставете коментар под статията! 

От: Chris Georgiev (уточнение: Крис е част от екипа на Cropp.me и съдружник в Imagga)

Facebook

Google+

Twitter

Linkedin

Крис е онлайн предприемач и уеб ентусиаст. Освен с уеб дизайн и социални медии, през последната година е изцяло отдаден на www.stockpodium.com – сайт за сток снимки, в който можете да търсите посредством визуална подобност. Компанията зад StockPodium, Imagga UK, получава seed инвестиция и работи върху услуги за визуален анализ на фотографии. Клиенти на компанията са предимно стартъп компании от САЩ.

Крис е отявлен Apple фен и блог любител.