Едгар Кейси за бъдещето

4
Добави коментар
rusokoska
rusokoska

Почти всеки ден, няколко пъти дневно, в продължение на повече от четиридесет години, Едгар Кейси индуцира себе си в едно променено, „извън тялото” състояние на съзнанието и разкрива дълбоко проницателна и трудна за разбиране информация по различни теми, като например здраве, сънища, медитация, религии, и разбира се прераждането.

Информацията, която Едгар Кейси разкрива за бъдещето, е това, с което той е може би най-известен. Той предоставя информация за историята на човечеството от самото начало на съществуването му, та чак до далечно бъдеще, когато хората ще се развиват като същества със свръхестествени сили. Той описва една нова Ера на просвещение и мир, когато божествеността в човека ще се прояви на Земята.

Но преди това „Божие царство“ да завладее света, Кейси предвижда световни събития, които могат да бъдат описани единствено като Апокалипсис, период на пречистване, включващ природни бедствия, които ще променят драстично повърхността на Земята, войни, икономически срив, както и социално – политически вълнения. Тези визии за бъдещето съвпадат с това, което се знае като NDE предсказания /преживявания в момент близък до смъртта/.

Кейси вярва, че тези ужасни бъдещи събития могат да бъдат предотвратени, ако човечеството промени своето поведение. И това е целта, поради която прави тези предсказания – да предупреди хората да се променят така, че пророчествата да не се случат. Тъй като Кейси със сигурност не е 100% точен в предсказанията си, се смята че това само доказва как някои от неговите апокалиптични пророчества са предотвратени. Така че, успешно може да се нарече това мрачно и гибелно пророчество, което не се случва.

Предсказанията на Едгар Кейси са станали добре познати в цял свят и може би точно по този начин той е успял да повлияе върху промяната в хората, така че да променят хода на историята достатъчно, че пророчеството да не се случи. Кейси неколкократно казва, че дори и Богът на Боговете не може точно да предскаже бъдещето, защото хората свободно ще могат да се променят и да променят бъдещето. В тази връзка Едгар Кейси прави препратка към Библията, когато Исус е попитан, кога ще се върне. И неговият отговор е: „Никой не знае за този ден и час, дори и ангели на небесата, нито Синът, а само Отец“.

Така че, предсказанието никога не е давано за никаква друга цел освен като предупреждение. Поради тази причина, едно успешно пророчество е това, което е било предотвратено и поради това не се е случило. Във връзка с пророческите способности на Едгар Кейси скептиците подчертават, че тъй като някои от неговите предсказания не са се случили, това означава, че са фалшиви. Но от друга гледна точка, може да се каже, че неговите предсказания са помогнали да се променят достатъчно хора, за да се предотврати случването им.

Едгар Кейси предвижда, че ще дойде време, когато всички хора ще осъзнаят своята отговорност един към друг – осъзнаване, което ще промени мисленето на човечеството като цяло. По време на разгара на Втората световна война, Кейси вижда възможност за един обединен свят и възраждане на чувството за духовност във всички краища на света. Когато е попитан през 1944 г., коя религиозна мисъл би повела света към най-голяма духовна светлина и разум, отговорът му е прост: Да обичаш Господ твоя Бог с цялото си сърце, и ближния си както себе си!