Застраховка Гражданска отговорност онлайн

1
Добави коментар
zavsekie
zavsekie

Дженерали Застраховане стартира иновативния, онлайн портал за сключване на застраховки на 1 ноември 2011 г. Първият онлайн предложен продукт е задължителната застраховка Гражданска отговорност на автомобилистите. Посетителите сами заявяват застраховката като попълват данните в разработената форма и потвърждават издаването й. Онлайн сключената Гражданска отговорност се получава от клиентът безплатно на посочения от него адрес. Оптимизираният процес за поръчване на онлайн застраховка предполага само няколко минути за заявка.

Дженерали Застраховане продължава да развива онлайн портфейла си със стартирането на изцяло онлайн базираната застраховка Помощ при пътуване в чужбина. Целият процес по заявка, плащане и получаване на застраховката е електронен. Онлайн Помощ при пътуване се предлага на пазара от 19 април 2012 г. и е насочен към всички хора, с динамично ежедневие и напрегнат график, които планират да пътуват с осигурени комфорт и сигурност от Дженерали Застраховане.

През декември 2012 г. на онлайн застрахователния пазар се появява още един изцяло електронен продукт, предложен от Дженерали Застраховане – Злополука.

Предимствата на онлайн застрахователните продукти се изразяват във възможността всеки посетител сам да калкулира цената на застраховката, сам да избере покритията, във време удобно за него. Online.generali.bg е на разположение 24 часа, 7 дни в седмицата. Поръчването на онлайн застраховката е възможно през компютър, таблет, смарт телефон.

В Западна Европа отдавна, широко и успешно се сключват застраховки чрез директни продажби и канали за обслужване на клиенти (интернет, телефон, SMS). Онлайн застраховането се основава на лесен, разбираем и бърз механизъм за продажби и услуги по интернет или по телефон, с помощта на съвременни информационни технологии.

Група Дженерали е пионер в Онлайн застраховането. През 1994 година регистрира Genertel Италия – първият директен канал за продажба на застрахователни услуги в Европа. В момента Група Дженерали заема водеща позиция на пазара на Онлайн застраховането в Германия (CosmosDirekt), Италия (Genertel) и във Франция.