Най-често срещаните видове хлебарки в България

2
Добави коментар
fen1x
fen1x

Не спирайте да опознавате врага. Само така можете да го победите. Още преди два месеца ви запознахме с някои от основните навици на тези вредители – хлебарките.

Можете ли да направите разлика между хлебарки и друг вид инсекти? Според данните, повечето клиенти често не могат да направят разлика, нито да кажат кой вид хлебарки е превзел дома им. За добрите ДДД фирми това не е проблем. Специалистите ще дойдат на място и ще преценят какви са вашите гадинки и с какъв препарат трябва да се направи дезинсекция. Това ще отнеме малко допълнително време, а е добре пръскането с препарат против хлебарки да стане колкото се може по-бързо. Предлагаме ви да се запознаете с най-популярните разновидности на тези неприятни обитатели на вашия дом или офис. Така винаги ще можете да отговорите на въпроса: „Кои са най-често срещаните хлебарки в София?”

Черна ориенталска хлебарка

Със сигурност ще я разпознаете. Тя е по-голяма от другите представители на вражеския лагер. Цветът й е тъмно кафяв към черен. Добрата новина е, че когато е топло този вид хлебарки живеят навън. Около кофи за боклук, дървета и храсти. Освен това са по-бавноподвижни от останалите видове. Лошата е, че когато застудее те мигрират към канализацията, шахтите, мазетата въобще към всяко място, което е топло и влажно. А оттам, колкото и бавно да се движат, е въпрос на време да стигнат и до вашия дом. Само си припомнете статията „Как да се отърва от хлебарките, ако е заразен целият блок?”.

Черната ориенталска хлебарка е опасен противник, но с помощта на ДДД фирма можете да се отървете от нея.

Германска хлебарка

Тя е по-чест обитател на дома ви. Всъщност този вид кафява хлебарка живее необезпокоявано във всяко кътче на света. Размножава се по-бързо от останалите. Яде всичко. Според учените това са и причините много бързо да се адаптира към различните отрови против хлебарки. Фирмите за дезинсекция и дератизация обикновено я атакуват с няколко различни вида препарати. Задължително е помещенията да се напръскат няколко пъти през определен период от време и да се прави профилактична дезинсекция на 3 или 6 месеца.

Мебелна хлебарка

Тя е на кафяви ивици. Крие се между мебелите и книгите. Направо се слива с повърхността на библиотеката ви. Трудно ще я видите. Можете да я срещнете и в кухнята, но е по-вероятно да делите спалнята и хола.

Как да унищожите тези хлебарки? Дори и да решите да ги изтребвате сами, знайте, че капсулата с яйца, която те отделят, може да оцелее и при по-ниски, от обичайните за хлебарки, температури. Това са вашите врагове. Помнете, че наистина професионалните ДДД фирми са ваш съюзник. И успех!

Подобни статии: