Възпитаничка на БСУ пое поста зам.-министър на правосъдието

8
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Възпитаничка на БСУ пое поста зам.-министър на правосъдието. Премиерът Бойко Борисов днес назначи за заместник-министри на правосъдието Велина Тодорова и Деница Вълкова-Петкова. Досегашните заместник-министри Даниела Машева и Жанета Петрова подадоха молби за освобождаване.

Деница Петкова има магистратура по право от Бургаския свободен университет. През 16-годишния си юридически стаж 15 години е била съдия в районните съдилища в Карлово и Поморие и в Окръжния съд в Бургас. От 2009 г. е с ранг „съдия във ВКС и ВАС”. В последните шест години е била и преподавател по наказателен процес в Правната клиника към Юридическия факултет на БСУ.

Велина Тодорова е завършила право в СУ „Св. Климент Охридски”, доцент е по гражданско и семейно право и доктор по социология. Специализирала е права на детето и семейно право в университета на Западен Лондон и в Оксфордския университет, Великобритания. Била е директор на дирекция „Международни програми и сътрудничество” в Държавната агенция за закрила на детето. От 2000 г. досега преподава в Пловдивския университет „П. Хилендарски”. В момента е директор на Института по правни науки на БАН.