Еднофамилна къща с бетонна фасада

20
Добави коментар
lucynda
lucynda

22.12.2011 г.

Нестандартната къща, впечатляваща с авангардната си архитектура,  построена по проект на  архитектите José Vallejo и  Conrado Capilla, се намира в покрайнините на  Памплона. Привлекателният дизайн на сградата изпъква със строгите форми на фона на зеленината на заобикалящата природна красота

Фасади от бетон

Местоположението на къщата предполага прекрасен панорамен изглед, тъй като тя се намира на хълм, предлагащ гледка отвисоко към прелестите на местността. Архитектурата на къщата поставя стилен акцент в пейзажа, тъй като цялостната й външна конструкция е съставена от бетон. Студените тонове на фасадата придават стилен вид на къщата.

Надлъж и нашир бетон

Сградата е разположена перпендикулярно на улицата, като фасадата й от страна е изцяло от бетон, което първоначално въздейства отблъскващо за погледа. От входа към улицата се слиза по стълбите надолу в просторен двор, където се намира друг вход – към западната част на къщата. Привидно грубата конструкция разкрива във вътрешността си уникална  структура. Сред кубчетата бетон, съставляващи образно къщата, близо до входната врата е разположен тесен , но дълъг плувен басейн.

Дълга стъклена фасада с изглед към градината

Просторната всекидневна стая е разположена в южната част на къщата. За да се достигне до нея се преминава през коридор, една от стените на които е изцяло остъклена. Простиращите се от пода до тавана стъклени плоскости благоприятстват за навлизането на голямо количество светлина, което се отразява в интериора на всекидневната и я прави  приветлива и светла стая. Дългата стъклена фасада предлага и красива панорамна гледка.

Остъклено антре

Фасадата на водното помещение, разположено в западния кат на къщата, е изяло остъклена. Прозрачността на плоскостите прибавя към цялостния вид  ефектен акцент.

Просторна всекидневна стая

Това, което прави тази къща специална, е  интериорният дизайн. Като допълнение на по-нетрадиционното пространствено разпределение се явява изключителното обзавеждане. В интериора на всекидневната стая е използван микс от материали – стените и подът  са от бетон,   таванът е покрит с дървена ламперия, основната конструкция на масата е от желязо, а плотът й е дървен, мебелите са от ратан и върху тях са подредени меки възглавнички със син десен на дамаската.

Стълбище с открита структура

Приземният етаж се свързва с горния посредством стълба с нестандартен и атрактивен дизайн. В горната й част е разположено работното кътче, което с открито разположение и от него се разкрива изглед към разположените на по-долно ниво помещения.