Топ 10 на най-гледаните клипове в YouTube за 2011-та

3
Добави коментар
stoyan83
stoyan83

YouTube е третият най-популярен сайт в света. Пред него стоят само Facebook и Google. Затова е важно да проверим каква е била активността в мрежата за обмен на видеоклипове през годината.

От YouTube имат навика да представят статистика за най-активните ключови думи, но преди да изнесат тези данни, подредиха Топ 10 на най-гледаните клипове в сайта. Трябва да се отбележи, че в класацията отсъстват музикални клипове от мрежата на VIVO – като цяло те имат много повече зареждания, но са собственост на друга мрежа, която просто ги споделя и в YouTube.

И въпреки че не присъства със своите основни звезди – поп културата попада в класацията с кавъри и евтини парчета, превърнали се по някакъв начин в интернет сензации. Ще си спестя коментарите, но вие лесно можете да прецените накъде е тръгнал света, преглеждайки 10-те най-гледани клипа в YouTube.

Само не мога да разбера откъде накъде безизвестната у нас певица Ребека Блек е заела върха на класацията, тъй като клипът й “Friday” е гледан три пъти по-малко от видеото, което стои на 10-то място. Надявам се, че подредбата няма нищо общо с факта, че Ребека е водеща в Rewind 2011 – клип на официалния канал на YouTube.

10. Cat mom hugs baby kitten – котка, която гушка като човек своето бебе.

Брой зареждания: 38,297,366

9. The Force: Volkswagen Commercial – рекламата „Силата” с малкия Дарт Вейдър бе създадена от Фолксваген за паузата на финалите по ръгби, но се превърна в сензация и си спечели десетки пародии или „подобрения”.

Брой зареждания: 45,248,798

8. Maria Aragon – Born This Way (Cover) by Lady Gaga – Малката Мария Арагон е доста популярен глас в YouTube. Тя пее известни песни, като едновременно свири на пиано. Но версията й на “Born This Way” се превърна в най-популярния й клип.

Брой зареждания: 45,108,486

7. The Creep (feat. Nicki Minaj & John Waters) – поясненията тук са излишни. http://www.youtube.com/watch?v=tLPZmPaHme0 Брой зареждания: 48,562,705

6. Look At Me Now – Chris Brown ft. Lil Wayne, Busta Rhymes – още едно аматьорско изпълнение, което стана хит. Музиката съчетава в себе си известни рап вокали, елементи от популярната песен “Lollipop” и теми от саундтрака на „Властелинът на пръстените”.

Брой зареждания: 50,050,661

5. Nyan Cat [original] – видео с полифонична мелодия, в което три минути и половина се пее само „Нян, нян, нян, нян…”. Докато анимирано коте бяга по космическия екран.

Брой зареждания: 54,478,734

4. Talking Twin Babies – този клип запечатва един уникален разговор с „Та-та-та” на две бебета близнаци.

Брой зареждания: 56,354,483

3. Jack Sparrow (feat. Michael Bolton) – Майкъл Болтън придава пиратска атмосфера в клубната песен на The Lonely Island.

Брой зареждания: 61,107,898

2. Ultimate Dog Tease – трябва да уточня, че клипът е монтиран, а кучето не говори ;). Всъщност авторът на видеото му има цял канал с дублирани животински записи.

Брой зареждания: 76,437,985

1. Rebecca, Friday – Стигнахме и до първото място, на което незнайно защо стои поп песента на Ребека Блек.

Брой зареждания: 13,666,082 (?!?)