Тържествено запалване на Коледната елха на Виена в София

15
Добави коментар
stanislav
stanislav

Столична община и Община Виена канят на 12 декември (сряда) в 19.00 ч. столичани и гостите на София на тържествено запалване на светлините на Коледната елха на Виена в градинката пред НДК.

Виена изпраща пожелания към жителите и гостите на столицата като украси Коледна елха в градинката пред НДК с 60 червени сърца символи на кампанията „Виена поздравява София” по повод първата година на България в Европейския съюз. Официална делегация от кметството на Виена ще пристигне в София, за да присъства на церемонията, както и за да участва в специализирани семинари с представители на Столична община.

Пред Виенското кметство има „Дърво на влюбените“, украсено със светещи червени сърца, където влюбени двойки обикновено си уговарят срещи. Община Виена се надява и Коледната елха в София да се превърне в символ на любовта. От 17.30 ч. около Виенската елха ще се раздават безплатни талони за участие в томбола, която ще подари на случаен късметлия уикенд за двама в четиризвезден хотел във Виена и самолетни билети. Печелившият талон ще бъде изтеглен след запалването на светлините, а спечелилият ще получи наградата само ако присъства на мястото на събитието.
Софийският духов оркестър ще се грижи за настроението на гостите около елхата, озвучавайки центъра на София с изпълнения на виенски маршове.