И като каза, рече…

40
Добави коментар
MARFI
MARFI

Анджелина Джоли ще се превъплати в ролята на Кристияна Вълчева, а Том Ханкс в тази на Здравко Георгиев

Световните кинозвезди Анджелина Джоли и Том Ханкс, чиято съпруга е с български корени, са най-вероятните участници във филма за несправедливо осъдените български медици и палестински лекар в Либия.

Джоли ще играе Кристияна Вълчева, а Том Ханкс д-р Здравко Георгиев. Очаква се снимките да започнат в края на 2008 г., а филмът да излезе на екран в края на 2009 година и да се разпространява в цял свят, предаде БГНЕС.

За реализацията на суперкинопродукцията „Шестимата от Бенгази“ Холивуд отпуска над 30 милиона долара. Копродуцент ще бъде Ню Бояна филм. Филмът ще разкрие истината за ужасяващите 9 години на насилие, несправедливост и обиди, които са преживели Снежана, Валя, Валентина, Кристияна, Нася, Здравко и Ашраф.

Вещите в занаята продуценти от Sixth Sense Ричард Хардинг и Сам Фойър са се заели с мащабен проект, който цели не само да пресъздаде драмата на българите, но и да покаже какво значи процесът за международната политика. Снимките ще бъдат основно в София, уточни Димитър Дерелиев от „Ню Бояна филм“.

Хардинг и Фойър вече са у нас и всеки ден разговарят поотделно с медиците. “Много сме впечатлени от тези прекрасни хора, историята на всеки от тях е изключителна. Много е въздействащо единството, с което те са минали през всички изпитания и са ги преодолели. Благодарни сме им, че споделиха преживяното с нас”, сподели Ричард Хардинг. През последните десет дни вече той и Фойър са заснели 50-часов видеоматериал с разказите на всички медици и на трима български външни министри – Ивайло Калфин и неговите предшественици Соломон Паси и Надежда Михайлова.

„Още не сме влезли в контакт с актьори, но бих искал ролите да бъдат изпълнени от имена като Анджелина Джоли и Кейт Бланшет например“, каза Сам Фойър пред Стандарт. Според него в ролята на полковник Муамар Кадафи най-добре ще се представи Джефри Ръш или Хавиер Бардел. Това не е комплимент за тези велики актьори, защото либийският лидер е доста грозен и негативен герой, допълни продуцентът.

На въпрос дали българските медици биха изиграли своите роли във филма, Кристияна Вълчева бе категорична: “Би било смешно ние да играем своите роли. Нашата роля ние я изиграхме вече осем години и едва ли някой от нас би искал да повтори онова, което сме преживели”.