Онлайн бизнес: Полезни съвети и маркетингови стратегии

6
Добави коментар
goshi75
goshi75

Много от вас посещават нашия блог, за да обогатят знанията си с цел по-голяма успеваемост на българския онлайн пазар. Колкото и успешно да управлявате вашия електронен бизнес, не е излишно да научите някой непознат трик, който да доведе до повече продадени продукти. В тази тема ще разгледаме инструмента Live chat.

Преведено на български „live chat“ означава чат в реално време. Лесен и бърз начин за кореспонденция между вас и вашите потенциални/сегашни клиенти. Много често те искат да получат повече подробности и информация за ваш продукт. Разбира се „мързелът“ е всеизвестна българска черта. Малко са тези от тях, които ще искат да водят тромава и същевременно не толкова полезна връзка. Тук идва на помощ „Live chat-а“, тъй като вие ще сте само на клик разстояние от вашите клиенти. Това придава удобство и бързина при онлайн търговията.

В Интернет може да срещнете хиляди разработени онлайн чатове. Някой от тях дори предлагат голям набор от допълнителни екстри. Една от най-често ползваните програми е LiveZilla. Голям плюс за нея идва от това, че когато даден потребител влиза във вашия онлайн магазин, той бива засичан и вие можете да започнете кореспонденция, дори когато той не ви е потърсил.

Пример: Клиент влиза във вашия онлайн магазин за парфюми и си харесва даден парфюм. За съжаление клиентът живее в провинциален град, за който няма информация за цената за доставка. Той решава да ви попита, но вижда, че трябва да ви пише по e-mail, защото не предлагате „live chat“. Той се отказва да поръча от вас, тъй като съществуват много други сайтове, които предлагат този парфюм на конкурентна цена и имат информация за цената за доставка, или ако нямат предлагат онлайн чат с техен служител.

С този пример искам да ви покажа нагледно как би разсъждавал даден потребител, който може да бъде изпуснат заради една дреболия, която не изисква повече от 30 минути работа по нея. В дни на криза едва ли, който и да било би иска да изпусне дори и една продажба. Онлайн чата би ви донесъл единствено и само плюсове!