Анатомията на Грей

16
Добави коментар
movies
movies

Американския сериал „Анатомията на Грей“ излиза на екран през 2005 година. Главен персонаж е доктор Мередит Грей (Елън Помпео), която е стажант по медицина в болницата Сиатъл Грейс в Сиатъл. Тя се бори с несправедливостта на живота с пълната подкрепа на своята най-добра приятелка Кристина Янг. Други нейни колеги и приятели са Джордж О’Мали, Изабел (Изи) Стивънс и Алекс Карев. Техен наставник е Миранда Бейли.
В превод Грей означава сив, което от своя страна говори много за сюжета на филма и това, че в живота нещата се случват в черно и бяло, но понякога има и сиви страни, а това значи много. Всичко в живота има две лица, зависи от коя ще погледнем случая.
Мередит Грей е първа година лекар стажант по професия в болница на име „Сиатъл Грейс“. Това е едно от най-големите предизвикателства на запад от Харвард. Тя, както и нейните колеги и състуденти Кристина Янг, Изи Стивънс, Джордж О’Мали и Алекс Калев до вчера са били студенти, а днес вече са изправени пред предизвикателствата на истинския живот – те са лекари и в техните ръце е бъдещето и живота на много хора. Вече от техните действия зависи бъдещето на хората постъпили в болничното заведение. От техните решения ще се знае дали живота или смъртта на даден пациент ще вземат пиадестал. Но това не е единственото, което им е на главите.
Всеки от тях е млад и неопитен в живота. Пред всеки един от героите на сериала предстоят куп лични житейски пътеки, които сам трябва да извърви и хиляди проблеми, пред които всеки един от тях трябва да се изправи, съчетавайки кариерата с личния живот.
Големи предизвикателства в личния живот и хиляди новости по време на стажуването си ще срещне всеки героите на сериала „Анатомията на Грей“, докато сам не извърви пътя към собственото си себедоказване и сам не си проправи пътека към личното щастие.
Мередит Грей е жена бореща се за нормален живот, който на моменти представлява твърде висока летва за самата нея. Опитвайки се да се докаже не само като специалист в професията си Мередит трябва да се пребори със страховете обвързващи я с болестта на майка й и лошата участ довела до смъртта й, а наред с това и голямата и страст по мъж, който на моменти се оказва най-голямото предизвикателство в живота й. И кръстопътя пред, който е изправена да се бори или не за мечтите си.
Приятелката на Мередит е Кристина. Тя е раздвоена от вътрешни противоречия. Обича да се конкурира, но не обича да и помагат.
Изабел Стивънс или така наречената на кратко „Изи” е родена и израстнала в малко градче. От малка е свикнала да изкарва сама прехраната си, за да се бори за истински важните неща в живота си.
Джордж О’Мали е добрия герой, който винаги успява да се представи като каже не на място нещата, които не са за там.
Алекс Карев е нехаресвания персонаж. Той е агресивен и амбициозен, с което успява да прикрие комплексите си.
Всичките приятели и стажанти са ръководени от група опитни лекари, чиято цел е да ги направят професионалисти или за винаги да ги откажат от лекарското призвание
Екипа, който ще обучава и ръководи младите специалисти е представен от Миранда Бейли, която е студена и безмилостна.
Дерек Шепърд е впечатляващ и талантлив хирург, който се захласва по Мередит.
Престън Бърк е ненадминат хирург, но и крайно надменен тип. Всички те са под ръководството на д-р Ричард Уебър.
Филмовият сериал „Анатомията на Грей“ представя живота на група млади и неопитни лекари изправени пред предизвикателствата на живота и борейки се да отстояват мечтите и принципите си.
Сериала представлява драма в съчетание на сантиментални, забавни, емоционални, тъжни, драматични и понякога комични моменти от живота на петима млади и нахъсани стажанти.
Сериала представя много сфери от живота на младите хора и от истинските ежедневни проблеми, с които се сблъсква всеки опитващ се да си проправи път е съвремието.
Ето защо „Анатомията на Грей“ буди голям интерес сред зрителите.