Ръчна изработка на бижута

12
Добави коментар

Бижута от стъкло!?

Да, има такива бижута при това страхотно красиви и подходящи за различни случай. Стъклото е използвано за украса още от древността и майсторите на издуханото стъкло са били осбено почитани в обществото.

Днес бижутата от стъкло се правят от дизайнери и са особено предпочитани от хората на изкуството. Бижутата от стъкло имат и много предимства, като изключим ниската им цена. Те са чудесо решение за вашата кожа, защото са 100% хипоалергенни и много добре се комбинират например с черен сатен.

Уникални стъклени бижута може да намерите в Ivai.eu – студио за Испанска бижутерия и дизайнерски стъклени бижута ръчно произведени от художници и дизайнери с голям опит.Разгледайте снимките на различни стъклени бижута и вижте как изкуството оживява! Представете си свят, от огън и лед, който Ви вдъхновява и изпраща директно при мечтите Ви.

Когато се произвеждат бижутата от стъкло тяхната температурата може да достигне 3000 градуса по Целзий, докато факлите горят с температура 2926 градуса по Целзий !? Не се ли чувствате някак по горещи и темпераментни с такова бижу?

Бижутата от стъкло освен, че са много евтини, супер оригинални, модерни, съвременни, абстрактни са и удобни за носене… Особено търсени са тези бижута от двуцветно стъкло или различни висулки. Представаете си подобни обеци – това е сексапил или просто нека помечтаем!

От практична гледна точка стъклото е и много траен материал и устойчиво на надраскване. Знаете ли, че се използва за изолация на космическите совалки? Често дизайнерите на стъклени бижута използват тънък филм метал, злато или сребро, като използват способността на някои кристали да показват два различни цвята, когато се вгледате в тях от различни ъгли.

Именно това се използва от НАСА за направа на щитове за космическите костюми на астронавтите, които се нуждаят от прозрачни среди за филтриране нежелания спектър на светлината – инфрачервени или ултравиолетови лъчи. Всяка част от ръчната изработка на едно такова уникално бижу от стъкло трябва внимателно да покаже необикновената дълбочина на цвета и да улови движението на светлината. Бижутата от стъкло ще задоволят дори най-запалените и ще добавят елегантност за всяка стая или инвентар.

P.S. Така че, ако оцените това изкуство, вие със сигурност ще бъде доволен.