Открит 25-ти кадър в сериала “Под прикритие”

7
Добави коментар
tomislavsavov
tomislavsavov

“…измислен метод за въздействие на съзнанието и подсъзнанието на хората чрез поставянето на допълнителен видео кадър с цел скрита реклама.” (Уикипедя) Това на практика представлява 25-ят кадър. Според източниците 25-ят кадър се появява за 1/25 от секундата, а целта е да бъде въздействано върху зрителя на подсъзнателно ниво. Ето какво още казват сорсовете за 25-я кадър: “В действителност 25-тия кадър не е скрит кадър, защото окото отбелязва всеки кадър, но заради инертността на зрението се слива с подобните и не се откроява.“

Нашият екип се натъкна съвсем случайно на нещо доста подозрително в последната, 8-ма серия, от най-гледания български сериал “Под прикритие”. В неделя вечер бе излъчена поредната серия от наистина добре направената продукция, но нашето набито око забеляза нещо нередно. Изгледайте на първо четене епизода между 40-та и 50-та минута и вижте дали забелязвате нещо нередно (можете да го направите тук: http://bit.ly/Ax1uyL). След това изгледайте отново същия този епизод, но между минути 47-ма и 48-ма. Кадърът, когато жената бива изхвърлена от линейката, бива последван от кадър на сграда в центъра на столицата. Ако сте по-наблюдателни и ловки ще видите това:

След кратко разследване разбрахме и коя е фирмата, поръчала тази интересна като форма реклама. “Чикън Груп” ООД наподобяват до болка показания за части от секундата камион с тяхното лого и визия на сайта. Дали това обаче е скрита реклама, имаща за цел да въздейства на подсъзнателно ниво, и дали не е в нарушение със законите, оставяме да решите вие. Подсилващият звук и хвърчащият камион просто не се връзват с нормалната реклама. Точно поради тази причина ние смятаме, че това е скрита реклама. И за да ви убедим в това ще ви зададем само един въпрос: Да помните нещо подобно след като изгледахте за първи път епизода на “Под прикритие”?

Теми: 25-ти кадърпод прикритиерекламаЧикън Груп ООД

Facebook

Google+

Twitter

Linkedin

инж. Евгени Йорданов е web manager в Webfiniti. Изпълнява ключови проекти за едни от най-големите специалисти на световно ниво в SEO областта – SEOmoz (US), Distilled (UK) и др.
Той е SEO автор за най-голямото браншово списание в България – Списание .Net
Евгени е създател на най-големия бързоразвиващ се реурс за SEO към момента в България – SEOптимизация, както е и създател и администратор на най-популярната Facebook група сред колегите от бранша – „Маркетинг и Уебмастърство“.