Какво трябва да се знае за годежните пръстени

9
Добави коментар
i4i
i4i

Изборът на годежен пръстен е задача, която затруднява не е един бъдещ жених. Трябва да осъзнаете, че годежният пръстен е вашият шанс да покажете индивидуалност, стил и най-важното – че сте забелязали и сте се съобразили с вкуса на вашата половинка. Ако първо сте направили предложението за брак, а след това сте изправен пред избора на пръстен, то можете да бъдете придружен от бъдещия му приносител и процесът по взимане на решение ще бъде изцяло в негови ръце. Но ако искате да спазите добрите стари традиции, ето някои неща които трябва да знаете за годежните пръстени.

В миналото за вашите бащи и дядовци е било лесно да изберат от какъв ценен метал да бъде пръстена – преди края на 80-те е било трудно да се открие пръстен, направен от нещо друго освен 10 или 14-каратово жълто злато. Сега по магазините има богат избор от жълто и бяло злато /сплав от никел и паладий/, платина и т.н. Затова трябва да помислите добре кой от всичките метали вашата годеница би избрала сама за себе си. Не е задължително да наздъртате в кутийката й с бижута – бъдете внимателни за това, което тя всъщност носи. В кутията може да има доста бижута, които са подаръци и които тя не харесва. Обърнете внимание също и дали цветовете на камъните, които ще инкрустирате върху метала, ще му подхождат.

Най-важният избор е този на диаманта! Ако годеницата ви често да повтаря, че не харесва диаманти, не я слушайте дори и сама искрено да вярва на думите си. Когато й поднесете годежен пръстен с диамант отгоре, мнението й бързо ще се промени.

Образът, който изниква в съзнанието, когато се заговори за диаманти, е, на перфектния безцветен камък. Всъщност обаче в реалността много малка част от диамантите са безцветни и ако не сте открили, че Бил Гейт е вашият изгубен от години баща, вероятно няма да можете да си позволите подобен камък. Диаманти има в почти всеки цвят на дъгата, като някои са много по-достижими от други. Тук вече ще трябва да се допитате до добрия бижутер, който да съчетае финансовите възможности с изискванията ви.

Ако истинските диаманти не са по джоба ви, то трябва да знаете, че ръчноизработените синтетични диаманти вече надминават естествените и по твърдост, и по бляскавост, заради напредъка на техниката. Над тези камъни обаче все още виси стигмата, че не са „истински“. Ако поискате да „минете номера“, купувайки подобен диамант без да споделите истината с бъдещата ви съпруга, то една бърза консултация от нейна страна при специалист веднага ще разкрие измамата. А тази лъжа вече няма да ви се размине само с цветя. Но ако сте сред щастливците, до които стои жена, оценяваща красотата повече от стойността, то синтетичните камъни са това, което търсите.

И накрая – ако наистина искате да я изненадате, не й придлагайте да отидете да поразгледате няколко пръстена в свободното ви време.