Битумни керемиди – модели и приложение

1
Добави коментар
keremidi
keremidi

Модели битумни керемиди и защо да изберете този вид керемиди за вашия дом

Битумните покривни керемиди /шингли/ с цветна минерална посипка са армирани с фибростъкло, уплътнено с битум. Богатата цветова гама, модернистичните форми и дългият им живот ги правят предпочитан продукт за съвременно строителство. Всички покриви, които не са плоски, могат да бъдат реализирани с битумни керемиди. През последните години този тип материали се доказа като най- модерното и търсено решение и у нас. Това е едно покривно покритие, което притежава огромни предимства пред останалите. Особено подходящи са за покриви с голям наклон, кули и конструкции които не трябва да се натоварват. Теглото им е 10 кг/кв.м и се продават на пакети по 3 кв.м. Изработени са от битум с различен цвят посипка, форма и свойства.Поставят се върху хидроизолацията посредством поцинковани гвоздеи, като температурата при полагане трябва да е над 0 гр.

Структура на руски битумните керемиди SHINGLAS™

 

 1.стъклен воал

2.модифициран битум (SBS или АПП)

3.посипка

4.самозалепващ слой

5.лесноснимаща се силиконова лента

Разделят се на три основни класа според свойствата си:

– Най-ниският клас и най-евтиният естествено са Триъгълни, Квадратни и Бобровата опашка. Те имат малка залепяща ивица на „перото” и  са най претенциозни към термичните условия.

–  Вторият, среден клас битумни керемиди са Самозалепящите се Пчелна пита. На гърба си те са изцяло намазани със залепващ слой, което пречи да се отлепят и да щръкне някое перо, дебели са 3.2мм и са с 10 год.гаранция на производителя. Те са най-продаваните като качество/цена.

–  Най високият клас който предлагаме са SBS самозалепящи битумни керемиди Gamma. Те имат 15 год.гаранция, дебелината им е 3.5мм и могат да се монтират и до -10 градуса външна температура. Предлагат се единствено с форма на малки и големи разбъркани правоъгълници.

Всички цветове битумни керемиди се продават на една цена с изключение на синият цвят. Те са по-скъпи и се продават само по заявка от около месец.

This entry was posted in Битумни керемиди and tagged Битумни керемиди. Bookmark the permalink.