Фирма предлага софтуер за подслушване на телефони

3
Добави коментар

Фирма предлага софтуер за подслушване на телефони

Posted: януари 11, 2012 in Софтуерни новини

 Българска фирма предлага софтуер, с който може да се подслушват телефони. Чрез софтуера могат да се следят SMS-ите или да се подслушват разговорите на GSM-и с операционна система, пише news.bg.

Апаратът, на който е инсталирана програмата, може да се ползва и като бръмбар. Според фирмата-представител на софтуера, това е съвсем законно.

„Не може да се отговори еднозначно дали това е законно. На първо четене, това не е законно, защото законно подслушване може да има само според Закона за специалните разузнавателни средства“, посочи в ефира на TV7 адвокат Иван Минков.

Според него дейността на фирмата е на ръба на закона, тъй като Конституцията не позволява намеса в личния живот. „Това нещо може да се използва освен за следене вашето дете и за друг човек“, изтъкна адвокатът.

По думите му това е незаконно вмешателство в личния живот. „Ако е подслушван човек трябва да си защитава правата като се обърне към полиция или прокуратура. Необходимо е да се регламентира и частната детективска дейност“, призова Иван Минков /lifestyle.ibox.bg/.

Like this:

Like Зареждане…

Related