Компютърна клавиатура се почиства сама

3
Добави коментар

Компютърна клавиатура се почиства сама

Posted: януари 12, 2012 in Хардуерни новини

Вашингтон. В САЩ пускат на пазара първата самодезинфекцираща се клавиатура за компютър, която унищожава микробите от клавишите посредством ултравиолетови лъчи, пише сайтът Ай Ти Уърлд.

Според създателите й – двама бивши хардуер дизайнери от фирмата „Майкрософт“ – нейната ефективност е 99,99 на сто. Тя се пуска в продажба от фирмата Vioguard на цена от 900 долара.

Неотдавнашно изследване на ирландската фирма за компютърно оборудване „Вайкинг“ показа, че средно две трети от клавиатурите във всеки офис са заразени с разни видове стафилококови бактерии. Те от своя страна могат да ни причинят куп неприятности – от хранително отравяне до кожни обриви и токсичен шок.

Почти половината от клавиатурите във всяка служба са приносители на микрококи, бактерии, които живеят в човешката кожа, а 90 на сто от тях със сигурност развъждат bacillus subtilis, който вирее в мръсотията и може да причини отравяне на кръвта. Британско проучване също би тревога за хигиената на работното ни място – според него клавиатурите и мишките по бюрата ни приютяват пет пъти повече бактерии, отколкото тоалетните в същата сграда.

Поради тази причина новият продукт на Vioguard ще намери широко приложение в офисите, но най-вече в болниците, където санитарните изисквания са много по-високи. Комплектът е снабден със специален контейнер за дезинфекция с две 24-ватови флуоресцентни лампи, които генерират ултравиолетова светлина /standartnews.com/.

Like this:

Like Зареждане…

Related