Топ 10 на усамотените плажове по света

119
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

  Мечтаете ли си за буря, която да ви отнесе на някой от усамотените плажове, за които ще ви разкажем по-надолу. Освен възможностите за гмуркане, сърфинг и други удоволствия, на тях ще откриете и едно неподправено спокойствие и релакс. 

Палмето Пойнт
Антигуа има повече от 350 плажа, но Барбуда, която е на 40 км северозападно от нея, е островът, на който ще откриете желаното от вас спокойствие. Курортите тук са нарядко, а белият пясък, живописните скали и джунгли, са непознати за болшинството туристи. Крайбрежната ивица от Палмето Пойнт до Коко Пойнт е дълга повече от 10 км и обикновено е безлюдна. 

Ао Пра Нанг
 Този плаж може да се нарече „Пукет преди 10 години”. Курортите близо до града Краби са далеч по малко от тези при прочутия остров на около 150 км. До тук може да се дойде с лодка от курорта Ао Нанг, тай като плажът е заобиколен от карстови скали и джунгла. Белият пясък, смарагдовите вълни на Андаманско море, близкия остров, наречен Щастливия, и пещерата Там Прах Нанг ще направят отдиха ви неповторим. 

Байа де Санчо 
 Червеникавите пясъци, тюркоазените води на Атлантика и девствената природа на архипелага Фернандо де Нороня, разположен до бреговете на Бразилия, са някои от причините за привлекателността на този парк. Той може да бъде изследван на спокойствие, благодарение на ограничения достъп до него – още повече, че пътеката до залива Байа де Санчо включва стръмни скали и стълби. Тук няма барове и къщи, а единствената ви компания ще бъдат костенурките и делфините.

Коста де ла Лус 
На брега на Андалусия ще откриете пресъздадена своята мечта от пясък и вода. Между градовете Уелва, Кадис и Тарифа има близо 100 км плажове с прохладни дъбови горички. Близо до тях има рибарски селища, където можете да похапнете на спокойствие. Ще разберете защо този бряг е наричан „Брега на светлината” и ще се изненадате от това, че няма почти никакви хора наоколо. Една от причините са силните ветрове, които превръщат тези плажове в Мека за сърфистите, но през юли и август бризът е слаб, а вълните са ниски. 

Тру д’Аржент 
Остров Родригес, който е част от Мавриций, има своите крайбрежни съкровища, скътани далеч от обичайните туристически маршрути. Пътеките до девствените му плажове ще разкрият прекрасни гледки пред погледа ви. Стръмните скали и горите са приятно разнообразие от плажовете на Сен Франсоа. 

Лонг Бей 
Един от най-големите острови от групата на Британските Вирджински острови е Вирджин Горда, чиито контури напомнят формите на жена. Туристите, които търсят спокойствие, ще го намерят на брега на усамотения залив Лонг Бей. До безлюдния плаж се стига по изровен път или по вода. Условията за гмуркане и плуване са възхитителни, а наоколо ще забележите множество редки птици, които също са привлечени от усамотението. 

Санта Тереса
Костариканският полуостров Никоя е вече известен като едно от райските места за сърфистите. Южните му части, където се намира ивицата Санта Тереса, все още не са открити от туристите. Пътища в тази част на острова почти няма, а от Малпаис до Санта Тереса околността е толкова дива, колкото е възможно. Колибите и бунгалата са максимално близо до природата, дори и това да не е преднамерено. Папагалите и маймуните са интригуваща компания до месец септември, когато покрай брега минават мигриращи китове. 

Навагио (Шипрек) 
До гръцкия „Плаж на корабокрушенците” може да се стигне само с лодка. Брега на йонийския остров Закинтос ще ви посрещне с неподправена самота и една корабокруширала през 80-те години на ХХ век лодка. Оригиналното име на острова е Агиос Георгиос и някои круизи от селата Волимес и Порто Вроми също могат да ви оставят тук за известно време.  

Остров Уолева 
 Този потаен остров е в архипелага Тонга. Посетителите тук ще бъдат възнаградени от чистия бряг и кристално ясните води, които са сътворени с идеята за самота. Островната група, към която принадлежи Уолева, се нарича Хапай, което означава буквално „щастлив”. До плажа можете да дойдете с лодка от Пангай и да се убедите, че човешките същества на острова се броят на пръстите на ръцете ви. Малкото хотели, в които можете да отседнете, са далеч един от друг. 

Уайтхевън 
Името на този идиличен австралийски плаж означава „бял рай”. Неговата белота и чистота изглеждат невъзможни в съвременния свят. Плажовете продължават много километри, а мекият пясък няма как да ви омръзне. Горите и водите са изпълнени с живот. Красотата на природата наоколо е най-хубавата покана, която може да ви се отправи.