Училище по роботика „Robopartans“

35
Добави коментар

Последните няколко месеца бяха невероятни за роботиката в България.

От 11-ти февруари започват следващите групи на Робопартанс в София, Варна, Бургас, Пловдив, за които можете да се Регистрирате, но ето и как стигнахме до тях.

Първо през октомври започнаха занятията в Робопартанс за 2011-2012 година. След това, през ноември, проведохме кръг на международното състезание по роботика FIRST LEGO League 2011. Отборът победител, KASAPIN40, се класира за полуфиналите в Полша, където на 3-ти декември се представи много добре и продължи за финалите в Германия. Те ще се проведат средата на януари 2012. Тогава KASAPIN40 ще се състезава с 25-те най-добри отбора в Европа.

В същото време на 16 декември ученици от 11-ти клас на ТУЕС се изправиха и дори леко надделяха над студенти от ТУ-Варна и ТУ-София в Деня на роботиката във Варна, а трите робота, NoMercy, Barbie и Putin показаха завидни умения с футболната топка.

Другата изключително интересна част бе отразяването на събитията от телевизии, вестници, радия и други медии. Тук влизат, БНТ, Нова (след 55:30), Нова (след 12:20), Капитал, ТВ7, ТВ7 (2), BBT, BBT (2) и още много други.

Това дава сила на целия отбор на Робопартанс да продължаваме напред и да обявим следващите групи за начинаещи. Можете да се регистрирате през страницата ни Регистрация. Повече за занятията можете да прочете на страницата ни Занятия, да добиете визуална представа от видео канала ни в Youtube, както и да следите интересносттите от света на робопартанците през нашата Facebook страница.

Ето как изглеждаше и част от състезанието:

Like this:

Like Зареждане…

Related