Планиниада на Витоша Ride 4 Vitosha – ‘ГОРИТЕ НЕ МОГАТ ДА ГОВОРЯТ – ДА ВИКНЕМ ВМЕСТО ТЯХ’

9
Добави коментар
web777
web777

Човек инстинктивно е привлечен от чистотата, красотата и свободата. Планината ни дава всичко това. Ние имаме късмет – тя е на един поглед разстояние. Обичате ли Витоша? Засяга ли ви, че лифтовете не работят и не можете да се качите в планината тази зима? Ами ако това продължи и през лятото… ?!

Елате на Планиниада на Витоша „Ride 4 Vitosha“ на 22 януари, неделя, за да изразим заедно нашето недоволство за промените в Закона за горите. Елате и за да покажаем, че можем да бъдем по-мъдри и добри и да се насладим на райското кътче до София без да нарушаваме крехкия баланс на живота там, просъществувал във времето.

Сборен пункт: 10.00 – 10.30, горна станция на Драгалевски лифт

Дейности, които да очаквате: Сноукайт Ски с панти/ Снегоходки – спускане Сплитборд демонстрация Фристайл (свободен стил) ски/ сноуборд сесия Правене на иглу Лавинна безопастност – лекция, практическо обучение (търсене на лавинни уреди) Снежни игри за големи, малки и още по-малки Пускане с рафт/ каяк

Дискусия за българските гори

Ride-4-Vitosha обединява скиори, сноубордисти и любители на планината, които: 1. Искат Българската природа да бъде пазена, а не продадена! 2. Искат устойчиви и успешни курорти, които балансират между използване на природните дадености и подобрение на условията за спорт и туризъм! 3. Сме против изнудването на държавата от офшорни фирми! 4. Настояваме да не се приемат промени в Закона, които да улеснят застрояването на горите! 5. Искаме курорти, даващи възможност за спорт и отдих на всички социални и възрастови групи от обществото, а не курорти монополизирани за избрани кръгове посетители!

Моля, бъдете добре екипирани за приключение в снега. Шапките и ръкавиците са задължителни , а за слънчево време – добрите слънчеви очила и за хората с по-светла кожа се препоръчва слънцезащитeн крем!

ТРАНСПОРТ Осигурили сме транспорт при предварително записване! Aко искате да присъствате напишете е-mail на [email protected], в който има : Име, фамилия и с кой автобус (час и място) искате да се качите. Текущо ще ви изпращаме е- mail с потвърждение, че в автобуса има място за вас (ако сте повече от един – напишете имената на всички, които ще дойдат)!

ГРАФИК на автобусите: към АЛЕКО 9:00 – тръгване от Националния стадион „Васил Левски“ 10:30 – тръгване от Драгалевци (от площада) към СОФИЯ (стадион „Васил Левски“) 15:30 – тръгване от паркинга на МОРЕНИТЕ

Градски транспорт: автобусна линия 66 от Хладилника до хотел „Морени“: 7.50, 8.55, 9.00, 10.05, 11.10…на всеки 65 минути автобусна линия 266 от Симеоново до хотел „Морени“: без специално разписание, тръгва при запъслване на местата в автобуса. Цена на билета с градския транспорт: 4 лв. в едната посока, 6 лв. в двете

За коли има ограничение за движение между 11.00 и 14.00 часа в почивните дни.