HUMANUS, дневникът на философа Ангел Грънчаров: Плевнелиев – червената розичка върху черния костюм на дон Боко, нашият любим…

4
Добави коментар
aig_db
aig_db

Позволявам си да препечатам една статия, с твърденията на която съм съгласен изцяло, от първата до последната дума. Правя това, защото ми се иска истините, които открих в нея, да стигнат до повече хора, в това число и до читателите на в-к ГРАЖДАНИНЪ:

Плевнелиев – розичката върху сакото на тартора

Автор: Иво Беров

В нощта когато Първанов спечели за пръв път изборите за президент на република България бях поканен, заедно с други журналисти, в Националната телевизия за обсъждане на събитието.

„С избора на този президент България ще остане за дълго време, ако не и завинаги в задния двор на Европа” – казах тогава. (Надявам се, че националната телевизия пази запис от предаването.)

Сега, когато Първанов напуска президенството, се вижда, че съм бил изцяло и напълно прав. Ние сме в задния двор на Европа – най-бедната и презирана европейска страна. След Румъния. И след Гърция, въпреки финансовия й провал.

И се оказах изцяло и напълно прав не защото съм чак толкова вещ и прозорлив. (Е, в сравнение с днешните същества, които бълбукат по телевизорите, наистина съм.)

Нито пък защото Първанов е чак такъв антиевропейски злодей. Той не е чак такъв. Той не е чак и онакъв. Той просто не е никакъв. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.