3D: Проект за обзавеждане на апартамент от студио Kala Design

1
Добави коментар
kaladesignbg
kaladesignbg

Проект: Интериорен проект за ремонт на апартамент от 90 кв.м

Студио: Яна Мечкарова (студио Kala Design)

Тип: апартамент

Площ: 90 кв.м

Местоположение: София, България

Описание: Проект за обзавеждане на апартамент, в който не са направени съществени промени в разпределението, но пространството е усвоено изключително ефективно.

Галерия:

Чертежи:

Още за проекта:

Яна Мечкарова: Апартаментът е собственост на младо семейство с две момиченца – близначки на 4 години. Разположението му е добро и не се наложи да правим големи промени, да бутаме стени и да изграждаме нови. Използвахме максимално даденостите на архитектурата и се опитахме да изградим спокойно, ненатрапващо се място. В антрето се помещават 3 просторни обема за съхранение: гардероб с плъзгащи врати, мокро помещение и гардероб в нишата до банята. Запазихме старата мазилка, която е изключително интересна като релеф, но предвидихме освежаваща обработка на повърхността. Добавихме декоративни бленди по стените, които имат и втора функция – да скрият недостатъците от състаряването на мазилката и повредените й ръбове. Подовата настилка е гранитогрес и преминава под стъклена плъзгаща врата към кухнята и трапезарията. Кухненските шкафове са разположени по протежението на две от стените, като преминават в трапезарни. Те са по-плитки, за да не отнемат от мястото на трапезарията. Масата е голяма и разтегателна, за да бъде удобна и при посрещане на гости. Между дневната и кухнята имаше огромен портал, декориран с гипсови орнаменти. За да не нарушаваме съвременното звучене на интериора, премахнахме орнаментите. Добавихме плъзгащи врати от стъкло, които не спират светлината, но спомагат за изолиране на зоната готвене от тази за отдих. В дневната има голяма библиотека, в която да се помести огромната колекция от книги на семейството. За да засилим усещането за комфорт в помещението вградихме биоетанолова камина. Собствениците притежават люлеещ стол, който ще има важна роля пред нея. В светлия край на дневната проектирахме бюро, което да бъде изполсвано и от двамата родители едновременно при нужда. Вразка между импровизирания кабинет и зоната за отмора е преградният шкаф с отворени кутии. За декорация по стените в дневната са използвани надписи на санскрит. Детската стая е решена със светли и успокояващи окото цветове. Леглата са на колела, за да се почиства лесно под тях. Те имат и ракли под матраците. В горния край на едната стена са разположени шкафове, предназначени за сезонните дрехи на семейството. Над леглата има рисунка на горски феи, избрани от самите момичета. Бюрото им е с двойна ширина, за да се използва от двете му страни. Всички мебели в детската стая са проектирани да се изпълнят от масивна дървесина. Подът в родителската спалня както и в дневната, и детската спалня е с естествен паркет, който се цикли и обработва с растителни масла. В спалнята има малък дрешник зад плъзгащи врати и един много специален шкаф. Той има вид на бюро, но е снабден с вградена дъска за гладене. Освен това, когато капакът в средата му се отвори, се превръща в дамска тоалетка с огледало. Встрани от леглото има етажерка за книги.

Всички проекти на Яна Мечкарова

Проект: Спортна зала Maxima
Студио: Яна Мечкарова, Kala Design
Тип: Спортна зала
Местоположение: София, България
Площ: 60 кв.м
Описание:
Тази за…

Една декемврийска сутрин, докато бързах да свърша малко работа преминах неусетно през много от малките софийски улички в центъра. Милиони пъти ми се е…

Проект: Реновация на апартамент 60 кв.м
Студио: Яна Мечкарова (студио Kala Design)
Тип: апартамент
Площ: 60 кв.м
Местоположение: София, България

Проект: Детска стая
Студио: Яна Мечкарова (студио Kala Design)
Тип: детска стая
Площ: 12 кв.м.
Местоположение: София, България
Описание: Проект з…

Проект: Интериорен проект за ремонт на апартамент от 90 кв.м
Студио: Яна Мечкарова (студио Kala Design)
Тип: апартамент
Площ: 90 кв.м
Местоположен…