Проект за обзавеждане на апартамент от студио Koto Design

3
Добави коментар
DeZona
DeZona

Проект: Апартамент до Кайлъка

Студио: Koto design

Тип: апартамент

Площ: 260 кв.м

Местоположение: гр. Плевен, България

Описание: Апартаментът е собственост на семейство с три деца и е съобразен с необходимостта от лично пространство за всеки. Изискванията на клиента са той да бъде в топъл и уютен стил, отговарящ на мотото „ Моят дом е моята крепост “ .

 

Още за проекта: Апартаментът се състои от всекидневна, в която са разположени кухнята, трапезарната част и кътът за почивка; обширен коридор; кабинет; три спални за децата, съчетани с дневен кът; баня за гости; баня за децата; родителска спалня с отделен санитарен възел и дрешник; сервизни помещения.

Обширният коридор визуално увеличава своя обем от големите огледала, вложени в красиви бели рамки. За цялостното оформление играе важна роля и ламперията в бяло, съчетана с красиви раирани тапети.

В дневната са използвани материали като масив, ковано желязо, бамбук, естествена кожа. Всичко това съчетано със светлини, поставени в необходимите зони, създава топлото и уютно усещане, което желае нашият клиент. Цветовете са меки , като акцента е върху по-тъмната мазилка на колоната и декоративната стена в трапезарията, решена в камък, тапети и ковано желязо.

Едната детска стая , която по-скоро трябва да наречем младежка, е решена в по-модерен и изчистен стил, като акцент в целият интериор на апартамента. Материалите тук са MDF бял гланц, стъкло, а стените са покрити със стилни тапети в лилав цвят с различни шарки. Балдахинът над леглото придава лекота и ефирност.

Другите две стаи се вписват в цялостния стил, като стаята на момичето е решена в топли розово-лилави цветове, мебелите са в комбинация от светло и тъмно дърво. Романтичното усещане се допълва от металната спалня и балдахина над нея. Както навсякъде, така и тук трябва да има акцент – в случая това е ретро столът със зелена тапицерия и арт картината над класическия скрин. Момчешката стая е в студени цветове – синьо и кафяво. Тук мебелите отново са в съчетание тъмно и светло дърво, а акцентът е фототапетът на стената. Между двете стаи е моето любимо място – дневният кът за децата. Той е в кафявата гама за стените , а ламперията от коридора продължава и тук, за да внесе малко свежест, съчетавайки се с рафтовете и рамките за картини в бял цвят.

Родителската спалня е решена в елегантни кафяви цветове, съчетавайки модерния и класически стил. Тук подовата настилка е мокет, за да допринесе за по-големия комфорт и уют, а паркетът е поставен върху стените.

Кабинетът е изцяло класически, стените са в зелени тапети, подът е от естествен паркет, мебелите са тежки, съответстващи на атмосферата, която сме се постарали да постигнем.

Чертежи:

Всички проекти на Koto design

Кухнята е съществена част от едно жилище. Тя трябва да е практична, комфортна, което би означавало, че трябва и да е просторна, за да можем да се вихр…

Проект: Мезонет в бяло
Студио : Koto design
Тип : апартамент
Площ : 90 кв.м
Местоположение : гр. София
Описание : Проект и реализация на обзавежд…

Проект : Детска стая за шампиони
Студио : Koto design
Тип : Детска стая
Площ : 16 кв.м.
Местоположение : София
Описание : Проект и реализация на …

Студио: Koto design
Тип: частен интериор
Площ: 180 кв. м
Местоположение : квартал Горна баня, София, България
Описание: Проект за обзавеждане на е…

Проект: Апартамент до Кайлъка
Студио: Koto design
Тип: апартамент
Площ: 260 кв.м
Местоположение: гр. Плевен, България
Описание: Апартаментът е со…