Пушки на Бони и Клайд бяха продадени за рекордна сума

29
Добави коментар
pe4enia69
pe4enia69

Рекордна сума за оръжията, с които Бони и Клайд са правили своите обири

Две пушки конфискувани през далечната 1933 г. принадлежали вероятно на Бони и Клайд се  продадоха на търг за обща стойност 210 000 $  от аокциона „Mayo Auction & Realty”  на 21 януари. Търгът се проведе в Канзас Сити, САЩ.

 

Покупката е извършена от анонимен онлайн участник съобщи  агенцията Ройтерс.

Едното  автоматично оръжие е  Томпсън 45-калибър, което е широко използвано по време на Първата световна война, създадено от генерал Джордж Томпсън (John T. Томпсън).

Историята на обирджиите Бони и Клайд

Такива автомати са ползвани предимно  от гангстери по време на „сухия режим“, които на жаргона на престъпниците  се нарича „Чикагска цигулка „, тъй като машинката може лесно да се побере в калъвка на  цигулка. 

За тази автоматична пушка Томпсън анонимен купувач плати  130 000 $, а за втората  пушка Уинчестър 12 калибър от 1897 освобождаване, струва на купувача 80 000 $.

Аукционерът  Робърт Майо съобщи, че не е очаквал такива суми да се разиграят за този тип оръжия, като по негови предварителни данни прогнозните приходи  пуснати по интернет тържищата са  възлизали на 35,000 $ .

Преди три седмици, един търговец на оръжие от Мисури, който е продал преди години револвера известен престъпник от ХIХ век   Франк Джеймс предположи, че „Чикагската цигулка“ на Бони и Клайд може да донесе на аукционната къща най-малко  25 000 $.

Оръжията са били конфискувани от полицията след престрелка с Бони Паркър и Клайд Бароу в Джоплин, щата Мисури на 13 април 1933 година.

С какво оръжие са обирали банките Бони и Клайд

Тогава полицията е атакувала апартамента, където се е укривала престъпната  двойка.

Въпреки това, Бони и Клайд са успели да избягат. В престрелката са загинали двама правоприлагащи охранители.

По късно оръжията  са били предадени на полицейския служител Марк Леймор (Mark Lairmore) и оттогава са принадлежали на семейството му.

От 1973 до края на миналата година, оръжия са били съхранявани в музея на полицията в Спрингфийлд, Мисури.