Стъклопакет Четири сезона

1
Добави коментар
metcor01
metcor01

Много функциолнално стъкло или още наричено всесезонно стъкло, произведено от Saint Gobain Glass – SGG Planitherm 4S.

Този вид стъклопакет се характеризира с малка загуба на топлина, тъй като има покритие на специални сребърни сплави. Особено подходящ е за нашия географски район, тъй като задържа топлината и в 2-те посоки, а също така пропуска светлината. Тези качества на стъклопакета се дължат на специалния слой. През зимата се намалява загубата на топлина от помещението, а през лятото намалява значително топлината от слънцето. Тези стъклопакети са подходящи за помещения с южно, югозападно и югоизточно  изложение.

Монтирането на този вид стъклопакет става от външната страна на помещенията. Стъклото е селективно, с двоен прозрачен филм, който е изработен от благородни метали. Освен това този прозрачен филм действа различно при различните атмосферни условия. Например, когато времето навън е много горещо стъклото отразява доста голяма част от топлината, която иначе би навлязла в помещението. Когато навън е доста студено този вид стъклопакет действа на принципа на К-стъклото.  

Харектеристики:

Топлоизолация: намалява загубата на топлина, по-ефективно от традиционните стъкла и от нискоемисионто К-Стъкло.
Слънчева защита: отразява до 57% от слънчевата лъчи.
Енергийна ефективност: намаляване на нуждата от отопление и охлаждане, предпазва околната среда от вредните емисии и ви спестява пари
Визуален комфорт: максимално естествената светлина и намаляване на отблясъците, осигурява повишено ниво на визуален комфорт.
Неутрална вид: красив неутрален визия, съчетана с останалата част на вашия дом.