Подръжка на ПВЦ дограма

1
Добави коментар
metcor01
metcor01

Добрата грижа за PVC дограмата на вашите прозорци и врати не изисква много усилия, стига да знаете точно как да подходите. Независимо дали става въпрос за екстериор или интериор, от време на време те се зацапват и имат нужда от почистване. Макар PVC дограмата да се рекламира като неизискваща никакви грижи, това просто означава, че няма да се захаби, а не че няма да събира мръсотия с времето.
Особено през летните месеци, въздухът е доста прашен и се натрупва във вашият дом, затова е необходимо  да забърсвате. За стъклата на вратите и прозорците използвайте обикновен препарат за прозорци или сапунена вода. За рамките на дограмата е хубаво да използвате почистващ препарат разтворен в топла вода, но специалните такива за PVC дограмата са по-скъпи, така че може да разтворите малко обикновен течен сапун – също ще свърши чудесна работа.
Освен за добрият външен вид на вашата PVC дограма, трябва от време на време да се грижите и за механичните й части, които трябва да бъдат добре смазани. Независимо дали говорим за врати или прозорци, обръщайте внимание на дръжките, ключалките и бравите им.
Като цяло дограмата не изисква честа поддръжка, просто я почиствайте, когато е мръсна и я смазвайте, когато скърца.