Бъгове и недоразумения: Калин Сърменов е Исус, мишките са катерици

34
Добави коментар
victoria_victorova
victoria_victorova

След около 2 месеца липса се завръщам, защото папката с бъгове прелива. За последно писах в деня преди изявата ми на Медийния панаир в Софийския университет и за да не си направите грешни изводи, трябва да поясня, че „лекцията“ мина изненадващо добре, без да е нещо революционно обаче. Така че нито съм се възгордяла и станала твърде важна за блога си, нито съм съкрушена и режеща вените си в ъгъла зад фикуса. За да не ви удря твърде много текст от самото начало, ето една картинка, която феновете на 9gag лесно ще разпознаят, а аз я използвам във връзка с добре миналото ми представяне на Медийния панаир (клипче ще покажа, когато отслабна, за да мога да кажа „Ето това бях аз, ама преди да отслабна“ и да се гордея по всички параграфи): Та, намирам няколко часа пролука в програмата си (да, част от нея отново е заета от Plants Vs. Zombies и сърцето ми се къса от вина), за да пусна една порция находки. А и честно казано – МНОГО ми липсвахте всички. Дори самата мисъл, че има хора, които четат това в момента, е повече от топлеща в тези минусови температури Заглавието на публикацията сигурно ви е направило впечатление и сте решили, че съм Антихриста. Е, всъщност не съм аз, а колегите от Cinefish.bg:

И сега вероятно ви се иска да ми кажете, че със сигурност има и други хора, освен Исус, които са родени на 00.00.0000 г., позната оттогава като Коледа. Тук ще пропусна възможността да сложа шега за Лили Иванова и ще отбележа, че похватът, използван в заглавието, е познат още като „булевардна журналистика“, но понеже блогът ми е изцяло за кеф, не се плаша от подобни етикети 😛 Всъщност вчера се сетих, че днешната журналистика е точно като таксиджиите – жълта, послъгва (или завишава действителността) в името на трупане на още малко дивиденти, нахална е при вреждането в трафика/информационния поток и често премята хората с труднозабележими буквички.

Другата част от заглавието обаче не е особена спекулация, особено пък от моя страна. Колегите от „Блиц“ имат най-голяма заслуга с мишките, които удивително много приличат на катерици: Сега ще сложа и няколко находки от групи във Фейсбук, но покрай тая ACTA се притеснявам дали в близките месеци няма да ми изчезне блогчето заради кражба на чужди открития, ама ще поема риска. Та, не помня коя картинка от коя група беше пусната, но да знаете, че заслугата не е моя: За черешка на тортата (ох, торта, а съм на диета…) слагам невероятно заглавие на Lifestyle.bg, което с много бие моите: „Косъма: Аз съм сериозна порода дебил!“ Дори да игнорираме „новинката“ под тази за самоопределящия се като дебил индивид, как да игнорирам прозвището му – КОСЪМА?! Човек мисли, че е видял всичко, след като разбере за гангстерите с прякори Мечо, Джуката, Големия ягуар, Игуаната и Ламята, но… КОСЪМА?! Аз съм напълно безмълвна тук, така че давайте каквито обяснения измислите – приемат се дори най-налудничавите такива. Ако нещата вървят по план, утре ще пусна манджа от Фейсбук, Уикипедия,овца, реклама и диалекти.