Тайните за красота на Моника Белучи

1
Добави коментар
mivanova29
mivanova29

Една от най-красивите жени в света – 48-годишната италианска звезда, Моника Белучи изглежда просто зашеметяващо! Висока, със съблазнителни форми, нежна и красива кожа – тя омагьосва всеки, който я види. Моника благодари за външния си вид на родителите си и природата и се смята за старомодна, по отношение каноните на модата. Тя твърди, че много от актрисите са твърде слаби и поради това са далеч от истинската женственост.

Искате да бъдете привлекателни като Моника? Ето и малките тайни:

Отношението към себе си:

*Моника Белучи казва: „Красотата е невъзможно да се ограничи в рамки и правила, при нея няма закони.“
Самата Моника не е слабичка, но формите й са изключително женствени и съблазнителни, и актрисата се гордее с тях.

*Обърнете внимание на отношението на Моника към духовната и физическата страна: актрисата е убедена, че физическата красота не представлява нищо, без красива душевност.
Белучи владее три езика, обожава да чете художествена литература и разбира езика на глухонемите (действително рядко, особено умение).
Радва се на всеки слънчев ден, на красотата на цветята, на детските усмивки и на всички „мънички“, заобикалящи ни неща, които често забравяме да забележим.

*Приемете самата себе си и дефинирайте своето собствено усещане за красота. Както отбелязва Белучи: „Чувствам се комфортно в своето тяло и в хармония със себе си, но не защото всички мислят, че съм красива. Просто живея живота, който ми харесва и правя неща, които ме карат да се чувствам щастлива.“ Усещането за вътрешна и външна хармония е ключът към красотата, по мнението на актрисата.

*Обичайте се! Гледайте се в огледалото без критика – това е изкуство, което трябва задължително да усвоите, независимо от възрастта си. Вътрешното спокойствие и увереност са тези неща, които повече от хората намират за привлекателни. Моника казва: „Красотата не се крие в това как изглеждате, а в начина, по който се чувствате. Можете да сте облечена по последна мода и да сте гримирана с най-скъпата козметика, но ако сте приели всичко това за лъскава обвивка, ефект просто няма да има. И напротив – дори и в семпла рокля и с малко грим, може да изглеждате зашеметяващо, ако самата вие се чувствате красива и магнетична. Опитайте и сами ще се уверите!“

* Моника уверява, че тя самата мрази да спазва диети, а така също не се увлича особено по козметичните средства и последните тенденции в макияжа. Тя използва ванилово масло, като грижа за тялото и лимон за масаж на кожата. Не харесва яркия, дълъг маникюр и „брокатения“ грим. Що се отнася до храната – обожава паста!
Семплостта е водеща за нея.

* Бъдете красиви във всяка една възраст. На 45 години много от жените се опитват да отстранят недостатъците на външността си по хирургичен път. Но не и Белучи. Тя е абсолютно естествена и щастлива от това. Нейната външност красноречиво показва какви преимущества има природната красота.

Диета

Моника не обича диетите, но се старае да контролира количеството на порциите. Същността на това хранене е в това, че можете да похапвате всякакви ястия, но да се ограничавате в тяхното количество. Огромен плюс – не се чувствате гладни или лишени от нещо.

Гимнастика

Моника споделя, че не се занимава с особени физически упражнения, но обожава да плува и се старае при всяка възможност да се отдаде на това си любимо занимание.

Декоративна козметика

„Запазена марка“ в макияжа на Моника Белучи е лекият, опушен грим на очите в тъмно кафяво и задължителната спирала. Актрисата признава, че любимият й разкрасяващ продукт е червилото. Моника обича неутралните, матови оттенъци, но понякога използва и ярко-червено червило – това й напомня за баба й, която е червисвала устните си в този цвят, винаги преди да отиде на църква.

Мода

Любимият й моден аксесоар са обувките с висок ток и платформа. Актрисата споделя, че 90% от обувките, които притежава са именно в този стил.