Вестник „Старият Мост“ – Новините от Свиленград, Любимец и региона

1
Добави коментар
korben
korben

Заради потопа строежът на жп линията Пловдив – Свиленград – турската граница ще се забави. Под вода са всички машини, намиращи се на обекта, на фирмата, която го изгражда – „Пътища и мостове“ – гр. Варна. По обед в понеделник стихията беше отнесла и временните постройки с всички вещи на работниците, та дори и химическата тоалетна, поставена според изискванията.

„Наводнението много ще забави работата ни, а и без това закъсняваме с изпълнението на проекта“, сподели пред „Старият мост“ техническият ръководител на обекта инж. Румен Йовчев. В момента се работи по един от последните три свода на съоръжението. „Добре, че скелето, което изградихме /а то не е никак евтино/, го заляхме с бетон, иначе водата щеше да го отнесе“, каза Йовчев.

Както „Старият мост“ писа, строителството на новия жп мост над Марица наложи изместването на коритото на реката. Цялата линия от Пловдив до границата с Турция се предвиждаше да бъде готова преди да бъде открит тунелът под Босфора в края на 2014-а. Дотогава задължително трябва да сме приключили със строителството на цялата отсечка, за да няма прекъсване на движението на международните влакове, и най-вече на товарния транзитен трафик, който носи много приходи за страната, каза преди 20-ина дни генералният директор на НК „Железопътна инфраструктура“ инж. Милчо Ламбрев.

СМ