Карбовски показва гей сватба

90
Добави коментар
tvtv.bg
tvtv.bg

Тази събота, 11 февруари, социалният ъндърграунд Отечествен фронт показва сватба между двама мъже.

Това е проектът на ОФ, наречен „Те са гей“! – разказва Мартин Карбовски. – Аз, жалкият хетеро тип, ще ви разкажа за десетки известни и неизвестни български гейове. Много са интересни! И вие сте интересни в този проект – дори и само начина, по който вие си мислите, че правят секс. Интервюирал съм всякакви хора, но – доколкото си спомням – това е първото ми интервю със семейна гей-двойка. Така че не се изненадвайте, че част от въпросите ми са от чисто техническо естество. Ако сте виждали винт и гайка, нещата са ви ясни. Но с два винта, без нито една гайка наоколо, технологията се усложнява – пък и се пази в тайна. Ето как живеят тия двамата мъжко с мъжко – Алекс и Галин, чиято сватба ще ви покажа.

И двамата идват в София, за да търсят житейска реализация. Запознават се преди година и вече живеят заедно. Родители на Алекс го приемат такъв, какъвто е – за разлика от майката и бащата на Галин, които категорично отказват да приемат реалността. Галин е убеден, че ако майка му е знаела какъв ще стане, е нямало да го роди…

Двете обикновени момчета се омъжиха в барче в София. И не само се омъжиха, ами поканиха и Мартин Карбовски на сватбата. Върнах се в професията там, откъдето почти всички оператори са тръгнали – снимах сватба, и то за без пари. Казвам това, защото кадрите са леко “сватбарски”. За сметка на това снимах нещо, с което и най-печените сватбарски кучета не могат да се похвалят – снимах гей-сватба! Имаше даже и роднини, но повечето бяха обикновени гей-хора. Мама и татко ги нямаше… – разказва Карбовски. – Това е проектът на ОФ наречен „Те са гей!“. Много хора ще кажат, че не трябва да даваме такива неща в шест часа вечерта заради децата. Но друга част от хората, надявам се по-малката част, ще кажат, че ако не даваме гей-сватби по телевизията, това ще бъде дискриминация. Може ли морето от любов да е само за хетеро-хора? Не може. Морето от любов е за всички. Клизма – клизма. Любовта е по-силна от всичко, разберете го накрая и се усмихвайте като в синоптична прогноза – валят мъже, както се пее в една песен. Валят и се женят един за друг. Майко, накъде отива този свят не ми е ясно. Пък и не ми дават да кажа.

„Отечествен фронт“, събота, 11 февруари 2011 г., 18:00 по Нова телевизия Не го изпускай, няма повторение!