Бигъл | Кучета | Породи кучета | За кучета

1
Добави коментар
nedyalkova123
nedyalkova123

Бигълът е сравнително малко куче с добро телосложение. Достигат от 33 до 40 cm и от 9 до 12 кг. Кучетата от тази порода имат широк куполовиден череп и права квадратна муцуна. Имат добре оформени ноздри, а очите им най-често са в лешников цвят. Бигълите имат широки и дълги висящи уши. Краката им са закръглени и силни. Представителите на тази порода имат лъскава къса козина в различни цветове включително трицветна, черно и червеникаво кафяво, кафяво и бяло и други.

Бигълите са отлични домашни любимци заради красивия им вид и любящата им природа. Те са много социални и с топло отношение към всички, а освен това имат много весел маниер. Тази порода е подходяща за деца, тъй като не е много едра, а освен това се разбира идеално както с деца, така и с други кучета. Кучетата от тази порода може да не се разбират добре с зайчета и други малки домашни любимци, тъй като са отгледани, за да ги ловят, но това поведение може да бъде коригирано с правилно възпитание. Ако остане сам за по-дълго време, бигълът започва да се чувства самотен и започва да лае. Затова най-добре да си има още един, с който да си правят компания.

Бигълите са много активни и енергични. Обожават да играят навън и да се разхождат дълго, както и да се забавляват с цялото семейство. Когато бигълът надуши интересна за него миризма, той няма да спре, докато не намери източника й и затова често се губят. Ако останат дълго време навън без умствена стимулация или внимание от семейството, те ще започнат да копаят и да се катерят. Бигълите предпочитат да прекарват деня си навън, но да спят при стопаните си за през нощта.