Търговци отрупаха сергиите си със сърца и балони за свети Валентин – БЪЛГАРИЯ – Новини – Телевизия Европа

6
Добави коментар
Wabi-Sabi
Wabi-Sabi

Свети Валентин всъщност не е български празник и това е причината много хора да отричат честването му у нас. В последните години обаче той все повече навлиза в празничния календар на българите и особено младите хора вече не пропускат да купят подаръци на своите любими.

В навечерието на празника уличните търговци вече отрупаха сергиите си с цветя и валентинки. Продавачите отбелязват, че има разнообразие от подаръци, но търсенето все още е малко.  
На самия ден всеки бърза да купи и става хаос. Сърцата много вървят, балончетата също, мечетата, казват търговците.

Обичан подарък са и обикновените валентинки. Те излизат и доста евтино – между 50 стотинки и левче. Плюшените играчки вървят по около 10-15 лева. Предпочитан подарък за празника си остават класическите червени рози. Те са на цена 5-6 лева за брой. Така един голям букет от 11 червени рози с декорации например ще излезе на един влюбен около 70 лева. Розите в друг цвят излизат по-тънко – около 4 лв. бройката.

За да бъде засвидетелствана обич, невинаги е необходимо да оставиш голяма сума в магазина. Понякога жестът и признанието могат да се окажат напълно достатъчни.