Как да си изберем подходящата боя за коса

0
Добави коментар
simse
simse

През целия си живот всяка жена се променя и наред с всички промени в живота си винаги иска да смени и цвета на косата си. По природа при много хора естественият цвят на косата не е много привлекателен и изглежда твърде обикновен.

Всяка жена винаги иска да се откроява от тълпата и да изглежда по-млада, по-секси и по-изискана. Новият цвят на косата може да допринесе за постигане на тези резултати. Цветът на косата може да преобрази всяко момиче и да я направи по-привлекателна и красива, но също така може и да й навреди, ако изборът на цвят е неподходящ.

И така, решили сте  да се преобразите и да смените цвета на косата си с модерния цвят за този сезон, но не бързайте – за всеки човек има подходящи цветове.

В какъв цвят да си боядисвам косата? При избора на цвят за косата си трябва да вземете под внимание особеностите на Вашата външност – естествения цвят на косата, цвета на очите, оттенъка на кожата.

За колко дълго искате да задържите този цвят на косата? Ако сте решили да боядисате косата си за продължително време, трябва да използвате устойчив оцветител – дълготрайна боя за коса, която се отмива след 3-4 седмици.

Ако искате да придадете на косата си лек нюанс или да променяте цвета си по често във времето, то трябва да използвате недълготрайни или безамонячни бои или други оцветяващи средства. Те не проникват дълбоко в косъма, променят само цвета на неговата повърхност и са идеални за тези, които обичат да експериментират с косата си. Към тях спадат и оцветяващите шампоани, пени, гелове. Преимуществото на неустойчивите бои е че придават на косата Ви изумителен блясък и не я увреждат, както другите.

Избор на цвят на косата. Качествена боя за коса се продава само в специализираните магазини за козметика. Професионални бои за коса могат да бъдат закупени както в салоните за красота, така и от онлайн магазините за козметика. Предимствата на онлайн покупката са добре представената палитра с цветове, лесната поръчка и доставката по домовете. Ако планирате да боядисвате косата си у дома, трябва внимателно да се спазват всички указания за употреба.

Първоначално е необходимо да се проведе тест върху малка част от косата и да се уверите, че боята за коса не предизвиква алергии, задължително трябва да се работи с ръкавици.

Техника на боядисване:

Започва се с боядисване на корените
Оцветяване на косата трябва да се извършва със специална четка за боядисване и гребен с няколко зъба
След като сте боядисали корените, останалата боя трябва нанесете равномерно по цялата дължина на косата, като я разресвате.
Устойчивата боя за коса трябва да се държи 25-35 минути
След това изплакнете косата и нанесете балсам, за да се затвърди резултата