Баница за добро утро

34
Добави коментар
freemp4
freemp4

Баница за добро утро

Всеки българин поне веднъж в живота си е опитал топлия и приятен вкус на домашно приготвената баница. Много хора, които попитах, коя баница никога няма да забравите голяма част от хората ми отговаряха баницата на баба и може би тези хора са прави, защото вкусната баница освен с любов и желание се прави и с много практичен опит.

Кое обаче прави баница предпочитана закуска за малки и големи?
Баницата съчетава в себе си вкус от детството много от чужденците не могат да разберат сантименталната стойност на всяка една баница и виждат в нея парче мазнина, което веднага щяло да се залепи за дрехите и щяло да трябва да го изперат после. ДА ама НЕ! Вярно е, че всяка баница се приготвя със солидно количество олио, но правилната и консумация няма да доведе до увеличаването на телесните мазнини.

Единственото правило, което трябва да спазвате е да не ядете баница след 12ч. на обяд. Тогава няма да имате проблеми, защото е доказано, че каквото и да хапнем сутрин след събуждане до 12ч на обяд се изразходва и не вреди на красивия ни външен вид и стройно тяло.

Все пак не се препоръчва да се злоупотребява с консумацията на баница. Причината за това отново е в олиото, защото то съдържа високи нива на холестерол, а холестерола действа пагубно на сърцето.

Все пак най-добре е да хапвате вкусната баница на баба, а не купешката!