Exteriordecor.bg | Статии Интериорните цветя в началото на пролетта

3
Добави коментар
exteriordecor
exteriordecor

Начало >
  Статии > Интериорните цветя в началото на пролетта
Интериорните цветя в началото на пролетта
Пролетта е сезона на събуждането на природата и е нужно да помислим, от какво се нуждаят интериорните цветя в домовете и офисите ни.
 
– Нужда от Пресаждане:  Трябва да прегледаме всичките си  интериорните цветя, дали са прераснали и дали сме ги пресаждали миналата пролет или не. По принцип винаги е добре, ако имаме време и възможност да се погрижим добре за цветята си вкъщи и да ги пресадим (естествено не винаги е нужно – преценката ни пада върху това дали растението е  запълнило саксията си и дали скоро сме го пресаждали). Обикновено това е свързано с купуване на подходящи  саксии  (един размер по-големи от старите). Това се прави за да имат възможност корените на растението да продължат да се развиват и по този начин да дават сила на надземните части на  растението за по-добро развитие. Внимателно се изважда растението, отделя се старата почва, ако е нужно се подрязват старите корени и се почистват от изгнили такива и се преглеждат за вредители. Внимателно поставяме изчистеното растение и прибавяме подходящ субстрат в зависимост от това, какви са изискванията на растението, и поливаме добре. Ако става дума за цъфтящо растението, нека му намерим постоянно осветено място, от където е по-добре да не го местим, за да имаме повече цветове през новия сезон.
 

 
              Саксии подготвени за засаждане                               Засаждане на растение за интериора                                Засадено интериорно растение
 
– Нужда от Резитба: Винаги след пресаждане на едно растение е необходимо неговото внимателно  подкастряне. Изчистване от заболели и изсъхнали клонки и листа. Изрежете ги с подходяща заточена ножица, такава можете да намерите в специализираните градински центрове и магазини. Естествено, ако цветето се е сгъстило много, е добре да го поразредим малко, за да дадем възможност на повече нови леторасли да израснат през новия сезон и да се радваме на по-здраво и красиво растение. Ако имаме растение като Фикус бенджамина е добре да оформим короната му като съкратим част от върховете на клонките, за да му помогнем да се сгъсти по-бързо.
 

 
           Прореждане и укрепване на растение                                           Здраво растение                                                            Пулвелизирано растение
 
– Нужда от Растителна защита и профилактика: Ако имате подозрения, че вашето  растение е нападнато от някакви вредители или е заболяло, е добре първо да разберете какъв е проблема, за да намерите и решението някъде по специализираните магазини за растителна защита или в близкия цветарски магазин. Обикновено в цветарските магазини не работят специалисти по растителна защита, но все пак можете да попитате и там, с какво могат да ви помогнат или съдействат, ако вие не можете да определите заболяването. Вземете заболялото растение и им ги покажете, ако не сте сигурни. Естествено нашият екип винаги може да ви помогне, за да излекувате растенията си. Обадете ни се или ни пишете и ние ще се опитаме да ви помогнем.
 
Ако нямате заболяване, а и да имате винаги е добре растенията с лъскави гладки листа да се измият добре, за да се премахне праха и другите замърсявания отложили се с времето по тях.
Подхранвайте редовно цветята си, за да изглеждат те свежи и красиви. Хубаво е да ги подхранвате и пулвелизирате редовно с разтворими торове.

 

Други статии:
Интериорните цветя в началото на пролетта.,  Интериорно озеленяване – растителност за спалнята.,  Изграждане на Мъглуващи охладителни системи.,  Пролетна градина.,  Зазимяване на градини.,  Създаване на пространство за релакс.,  Езика на цветята.,  Изграждане на Воден ефект в градината.,  Дизайн на градини.,  Мавританска поляна или цветна поляна.,  Подготовка на терена при полагане на тревен чим (зачимяване).,  Подобряване на качеството на въздуха по естествен начин.,  Интериорно озеленяване на офиси …,  Изграждане на зелен паркинг.,  Капково напояване или капково поливане.,  Покривни градини.,  Луковични цветя.,  Затревяване или зачимяване ( полагане на тревен чим ).,  Японски градини – Традиционни стилове.,  Поддръжка на градини.,  Поливна система от А до Я.,  Стимулиране на петте сетива в градината.,  Екстериорен дизайн, планиране и проектиране.,  Поддръжка на градини – поддръжка на тревни площи.,  Затревяване.,  Озеленяването – дейност която все още се пренебрегва у нас.,  Алпинеум (Скален кът).,  Поливни системи в озеленяването.,  Овощните дървета.,  Фън-Шуй