Тамара и Петра Екълстоун – богати дъщери на един щедър татко | bgbezgranici.com

2
Добави коментар
ditadita
ditadita

Дъщерята на шефа на Формула 1 Бърни Екълстоун – Петра упорито настоява, че не е разглезена. След като си купи най-скъпото имение в САЩ на стойност около 150 милиона долара, тя вдигна сватба през август миналата година за 12 милиона паунда с бизнесмена Джеймс Стант в 3-дневно

тържество в Рим. Тържеството бе в замък от 15-ти век. Там бе сключен и бракът между Том Круз и Кейти Хомз през 2006 г. Счита се, че за наем на замъка са платени 500 000 долара. Булката пътуваше в Rolls-Royce Phantom. Гостите бяха посрещнати от Кралската филхармония, която изсвири 40 минутен концерт. Това е струвало 160 000 долара. Петра носеше рокля на Вера Уанг за 130 000 долара, диамантена диадема и обеци. След като младоженците си размениха пръстените, имаше кратка серенада от Андреа Бочели. След това за музикалното оформление се погрижиха Black Eyed Peas и семейният приятел Ерик Клептън. Във вечерта преди самата сватба гостите вечеряха с хайвер и шампанско Cristal. През тази вечер музиката бе лично от Алиша Кийс. Сред гостите бяха принцесите Беатрис и Юджийн, майка им Сара Фъргюсън, Парис и Ники Хилтън. Младоженците помолиха гостите да направят дарение за благотворителност, вместо да им купуват подаръци.
Петра твърди, че събитието, което е променило живота й, е тежко прекаран менингит преди 6 години. По това време тя живее с баща си Бърни при бившата му съпруга манекенката Славица Радич и по-голямата си сестра Тамара. „През целия си живот съм била хипохондричка, но по ирония на съдбата точно този път пренебрегвах болката, защото започна като обикновен грип“ – разказва за една септемврийска сутрин Петра. Малко по-късно тя едва стои на краката си и е приета в болница и благодарение на големите усилия на лекарите е стабилизирана.
Ето какво казва Бърни Екълстоун за сватбата: „Дъщеря ми се омъжи и реших, че като баща на булката трябва да платя сватбата. Но когато ми казаха колко трябва да дам за напитките им отговорих, че сумата е абсурдна и успях да разсърдя дъщеря си и майка й. После тя е похарчила 12 милиона лири за церемонията, за което разбрах след това”, обяснява причината за шока с Бърни. Списъкът с напитки е включвал вино „Шато Петрюс”, от което една бутилка е 4000 лири. Петра казва: „Не съм разглезена, привилегирована съм – има голяма разлика.“
Бърнард Чарлз Екълстоун е бивш британски пилот от Формула 1, собственик на тима от Формула 1 – Брабам и бизнесмен. Президент е на FOM (Formula One Management) и FOA (Formula 1 Administration). Роден е на 29 октомври 1930 г. в малко селце близо до Ипсуич, Източна Англия, в семейството на капитан на морски кораб. На 16 годишна възраст напуска училище и заради най-голямата си страст – мотоциклетите започва работа в местна бензиностанция. Веднага след края на Втората световна война, Екълстоун създава с Фред Комптън фирма за доставка на резервни части за мотоциклети – Compton & Ecclestone motorcycle dealership. За първи път сяда зад волана на състезателен болид от „500cc Formula 3 Series“ през 1951 г., но претърпява състезателен инцидент на пистата Брандс Хетч.
През 1957 г. се завръща като мениджър на пилота от Формула 1 – Стюърт Луис-Евънс и на тима „Конаут“. Два пъти се опитва като пилот във Формула 1 с тима на „Конаут“ – Голямата награда на Монако и Голямата награда на Великобритания, но не успява да достигне време в квалификациите, което да го нареди на стартовата решетка и го отказва напълно от пилотската кариера.
В началото на 1978 г., заедно с Франк Уилямс, Колин Чапман, Теди Майер, Кен Тирел и Макс Моузли, създава ФОКА – „Асоциацията на Конструкторите от Формула 1“, която и до днес държи правата за телевизионните предавания на Формула 1.
През 2003 г. британският вестник „Сънди Таймс“ поставя Екълстоун на трето място сред най-богатите британци, а през 2006 г. на 13 място. След развода Бърни е изключително щастлив с Фабиана Флоси. „Убедих се, че Фабиана е много стойностен човек и държи много на коректните отношения, което е много добре за мен. Ние прекарваме много време заедно, защото от няколко месеца живеем заедно в Лондон.“
Както може да се очаква, Фабиана също е сериозно свързана с моторните спортове. Двамата с Бърни Екълстоун се запознали при инспекцията му на пистата „Интерлагос“ край Рио, докато Фабиана Флоси била вицепрезидент на оргкомитета за Гран при на Бразилия.
Колкото до другата сестра Тамара Екълстоун – и нейните харчове нямат край. След като купи имение с 55 стаи за 53 милиона евро на дъщеря си Тамара, Бърнард се изръси още 21 милиона евро за ремонт. Щерката иска да има на разположение нощен клуб, зала за боулинг, салон за красота и дори спа център за кучетата й. Тамара иска също огромен гардероб и кристална вана, за която вече е предвидила 1 милион евро.
Тамара, чийто родители се разведоха през 2009 година след 23 години съвместен живот, наскоро се снима в риалити шоу – „Момиче за милиард долара“ по британската телевизия. Това са документални серии от три части, разкриващи подробности около екстравагантния й живот.