Свеж интериор на всекидневна стая

20
Добави коментар
lucynda
lucynda

Свеж интериор на всекидневна стая

27.02.2012 г.

Преди: Въпреки големия прозорец и вратата, отвеждаща към тераса, всекидневната стая с  прилежащата зимна градина представлява мрачно и неудобно място. Комбинацията от тъмната тапицерия на  кожената мека мебел, холната маса с груба конструкция  и обемния полилей  прави неприятното впечатление.

След: След цялостния ремонт в интериора на всекидневната стая цари приятна атмосфера. Светлият интериор е съчетание от бели тонове и нюанси на дървесина, които придават на помещението топъл акцент. Стените са заети от  дървени рафтове, които съхраняват декоративни вещи и аксесоари, а мебелите са  съсредоточени в централната част на помещението, създавайки  изцяло ново усещане за пространство.

Мрачен интериор

Предишното разположение на мебелите в интериора е непрактично. Позиционираните около стените дивани, блокират евентуалното използване на стените за монтирането на рафтове върху тях и заграждат голяма част от жилищното пространство. Общата площ на всекидневната стая е  26 квадратни метра, но нито метър от нея не е използван оптимално. Дори опитът на собствениците да прибавят акцент на комфорт и спокойна атмосфера чрез поставянето на  пищен полилей и допълнителна настолна лампа е неуспешен.

Интериор със средиземноморско усещане

Новият облик на всекидневната стая впечатлява с меките и  нежни тонове, в които е обзаведена стаята. Допълнителен източник на светлина са трансформираните прозорци във високи от пода до тавана плъзгащи се врати. На централно място в интериора е съсредоточено кътчето за отдих, обособено от два удобни дивана с бежова дамаска, пред които е разположена ниска кокетна масичка в бяло. Отляво и отдясно на масичката са поставени два масивни фотьойла, изработени от ратан, чиито меки тонове са в синхрон с нюансите на дивана и меките цветове на дървесина. От двете страни да дивана симетрично са разположени малки нощни лампи с бели абажури. Ефектен акцент в интериора се поставя от тавана, който е покрит с дървена ламперия и декоративни греди, разположени успоредно една на друга.

Върху една от стените са монтирани дървени рафтове, които изпълняват функцията на мини библиотечка. Свеж полъх в интериора на всекидневната стая внасят нежните розови акценти. Цветните декоративни възглавнички разнообразяват цветовата схема в помещението и му  придават по-романтичен вид.

Източник: livingathome.de
Посещения: 2547