10-те правила на диетата

49
Добави коментар
biliana
biliana

Същетвуват стотици видове здравословни диети с различни правила, някои от тях дори си противоречат, но всичките ти обещават прекрасно тяло. След като си прочела десетки от тях, започваш да си мислиш има ли някакъв смисъл да започваш, и докато допрочетеш упътването, вече почти си се отказала от цялото начинание. Но сега не става дума за това, това тук са само няколко елементарни, но основни елемента в подпомагането за постигане на желаните пропорции.

Ние всичко прочетохме вместо теб и подбрахме 10-те най-важни правила с които можеш да запазиш фигурата си и да постигнеш желания резултат.

Не е кой знай какво или както казва Стивън Тейлър: “Готините неща в живота са винаги семпли и евтини.”

1. Избирай си храни с ниски калории

Не трябва да постиш, за да отслабнеш, просто яж нискокалорични храни. Логично е, че ако организмът ти получава по-малко калории с храненето, то ще употреби повече от вече съществуващите.

2.Храни се здравословно по време на диета

Избягвай заведенията за бързо храненe, игнорирай вредните сладкиши, забрави изцяло белият хляб и бялата рафинирана захар. Бъди внимателна със йодираната сол. В ресторант по възможност си избери някое здравословно меню. Всеки друг може да си поръча каквото си поиска, но ти си обречена да си поръчаш само салата.

3.Изправи се

През час се изправи за 10 минути и се поразходи, или ако можеш, си потанцувай. Така се ускорява анаболизма в организма ти, който спомага за правилното усвояване на приетите хранителни вещества от организма

4.Плодове, плодове и пак плодове

Това е основата на здравословната диета. Яж, колкото се може повече плодове, за да гарантираш нужното количество витамини, и за да имаш повече енергия през деня.

5.Внимателно с порциите

Опитай се възможно най-добре да разпределиш храната си през деня, като се стремиш за умерени количества във всяко хранене. Нямаш нужда от сложни диети а след това да изяждаш по две порции вместо само една.

6. Внимавай с питиетата

Често обвиняваме храната за покачване на килограмите. Но какаво е положението с течностите? Сладките вина, алкохолът и газираните безалкохолни са същите калорични бомби като сладкишите и тортите например. Не бива да забравяме и дехидратиращите им свойства, така, че по-далече от тях.

7. Разпределяй храненето

Опитай се да ограничиш храненeто на три основни и две закуски. Така можеш «малко да измамиш» и няма да се чувстваш толкова много пъти гладна и не натоварваш стомаха си.

8.Пази си стойката

Начинът, по който стоиш седнала, също подпомага за появата на тлъстините, така че внимавай как стоиш в офиcа, как се разхождаш. Не се прeгърбвай. Гръбнакът да е изправен, а дишането да е прaвилно.

9. Яж бавно

Когато ядеш, внимвай как го прaвиш. По възможност не гледай телевизия, не отговаряй на имейли и недей да бързаш, докато се храниш. Така ще се концентрираш върху храненето и няма да изядеш повече, отколото ти е нужно. Така подмомагаш диетата ти да бъде успешна.

10.Прочети етикетите

Прочети внимaтелно етикетите, колко калории съдържа продуктът. Такa няма да купиш всичко, което ти хареса, и с по-малко «привлекателни» храни ще се прибереш у дома. А и така по-бързо ще постигнеш желаният резултат от диетата, която провеждаш в момента.