Триковете на Никол Шерцингер за секси фигура

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Интензивни тренировки
Певицата и половинка на пилота Люис Хамилтън е зашеметяващо красива и има страхотно тяло. Ето кои от нейните трикове за топформа можеш да приложиш в собственото си ежедневие, за да топиш калории и да се чувстваш добре!

Никол обожава да танцува, но това не е единственото, което прави, за да поддържа топформа. „Освен това тичам по 30-45 минути поне два пъти всяка седмица и тренирам през ден във фитнес залата. Там правя кардио – по 12 сета от всяко упражнение, и след това вдигам тежести.“ Не е зле за крехка дама, нали?

И на теб ти е ясно, че посещенията във фитнеса са почти задължителни, ако искаш да ускориш горенето на калории. Естествено, програмата там трябва да е добре подредена. Специалистите препоръчват упражнения, в които се бориш срещу тежестта на собственото си тяло – това е един от най-добрите начини да ускориш метаболизма си, тъй като тези тре­нировки наблягат не само на топенето на мазнини, а и на изграждането на мускули. Мускулната маса, от своя страна, има нужда от повече калории. За да спестиш време, постигайки в същото време максимален ефект, паузите между отделните упражнения трябва да са максимално кратки. Сменяй чес­то видовете упражнения, тежестите и натоварването.

Хапва протеини
Обядът или вечерята на Никол често се състоят от месо на скара и салата. Яйцата, бе­лите птичи меса, телешко­то – всички тези продукти са богати на протеини, които не само участват в изграждането на муску­лите, но и „отварят“ по­вече работа на тялото да ги разгради. С други думи – ти имаш нужда от повече калории, за да разградиш печена пилешка пържола, отколкото порция пър­жени картофи, богата на мазнини.

Пие кафе
„Понякога се налага да летя от едно учас­тие за друго в рамките на няколко часа и наистина нямам бреме да спя“, казва Никол. В тези случаи на помощ идва кафето. Пий кафе или други напитки, съдържащи кофеин. Те имат свойството да ускоряват метаболизма. Освен това, много проучвания показват, че приемането на кофеинови напитки преди работа, в началото на деня, наистина повишават работоспособността ти и помага да се концентрираш по-добре. Най-добър ефект ще има, ако пиеш кафето около час преди да седнеш на работното си място.

Яде риба
Както споменахме, проте­ините са основна съставка в менюто на Никол, но рибата е особено специална. Сьомгата, рибата тон и скумрията са богати на омега-3 мастни киселини, които от своя страна са добри за мета­болизма ти. Изследване, прове­дено от френски учени, показва че хора, които са приемали редовно по 6 гр. рибено масло дневно имат по-малко количе­ство мазнини в организма .си. Стреми се да консумираш риба поне два пъти седмично. Ако нямаш тази възможност, компенсирай с рибено масло след консултация с лекар.

Стои права
И как иначе – часовете наред танци и репетиции в залата правят фигурата на Никол стройна и красива. Можеш лесно да прило­жиш този трик и да направиш си по-активно. Опитвай се да ходиш пеша колкото е възможно повече. Ще е чудесно ако успееш да стигнеш до около час дневно. Това в някои случаи може да е лесно – достатъч­ни е просто, да започнеш да ходиш пеша на работа. Домакинските дейности като пазаруване, миене на съдове и чистене, колкото и да са досадни, също ти помагат да гориш калории. Изследване по­казва, че хората с наднормено тегло седят зад бюро средно по два часа повече дневно отколкото тези с тегло в нормата. Така че – движи се повече винаги можеш мериш начин. Ползвай стълбите, вместо асансьора, разхож­дай се, докато говориш по мобилния си телефон, излизай за кратка 15-минутна разходка по време на обедната почивка.

Отслабвай здравословно
За да свалиш килограми е нужно да намалиш калориите. Но поемане­то на прекалено малко храна кара метаболизма ти да се забавя, което пречи на целта ти. Освен това, пропускайки закуската, (или което и да е друго хранене), естествено огладняваш повече, което те кара да поемеш повече храна при следващото ядене.

Истината е, че дали пазиш диети или не, с напред­ването на възрастта метаболизмът немину­емо се забавя. Натрупването на килограми обаче може да се избегне. Правилното хранене, съчетано с движение и подходящи упражнения, може да те предпази от неизбежното закръгляне.

 

Направете перфектно дупе за 4 седмици

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.