Как да носите райе?

2
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Този класически принт дефилира постоянно, но върви ли на всяка фигура?

Това е обичайното притеснение на жените, които не са надарени с идеални пропорции. Дизайнерите обаче сякаш са влюбени в райето – появи се като фешън тренд за сезона пролет-лято 2011 г., продължи да шества през есента и зимата и ето го сега отново в тенденциите за про­лет 2012-а. Обяснението на модните спецове е, че този принт дава безкрайни възможности за интерпретации, защото е много разнообразен – тясно, широко, хоризон­тално, вертикално, двуцветно, трицветно… Няма как да ви омръзне, а има как да го нагодите по свой стил и според фигурата си, съветват те дамите.

Комбинирайте принт и дюс

Основният трик, който предлагат дизайнерите за тази пролет, е да съчета­ете рокля на райе с раз­лични ширини и цветове с едноцветно сако, кардиган, болеро или друга лека дрешка. Тази ком­бинация внася динамика характерна за съвремената жена, и придава ин­дивидуалност на стила ви. Ето как да го направите:

Изберете сако в един тон по-светъл или по- тъмен от цвета на някое от райетата на роклята. Така обогатявате още повече колорита на тоа­лета си, без да изпадате в прекалена шарения.

Дългият кардиган е уни­версален – при по-пълните фигури скрива ширината на ханша и бедрата, на по-слабите дами добавя щипка елегантност и женственост към спорт­ната им фигура. Изберете модел със свободна кройка и неутрален цвят.

Болерото помага по много линии – скрива широките ра­мене или недотам идеалната линия на ръката, както и удължава оптически фигу­рата. Водещият принцип за цвета на болерото е да е по-тъмен, съчетан с райе от роклята, или да повтаря цвета на най-тънкото райе, ако са с различна ширина.

Възползвайте се от предимството на вертикалните линии

Райето е благодатна шарка, защото предлага хоризон­тален и вертикален принт, а съчетаването на двете линии дава още повече възможности да подчерта­ете достойнствата и да прикриете недостатъците на фигурата си. Затова модните стилисти твър­дят, че всяка жена може да се облече в райе.

Идея: Ако все още имате някакви съмнения дали да си позволите рокля на райе, за начало използвайте модния принт като акцент – раирано сако, бюстие, шал.

 

Скритото послание, което облеклото ти праща на мъжете

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.