ЕвроДжакпот EuroJackpot

1
Добави коментар
DioDeo
DioDeo

ЕвроДжакпот EuroJackpot

EuroJackpot e най-новата лотария в Европа, която обхваща девет различни европейски страни. Наскоро въведена EuroJackpot Lottery лотария може да се похвали със значителни печеливши коефициенти, както и впечатляващите 12 печеливши наградни категории.

История на EuroJackpot Lotto

EuroJackpot е създаден през ноември на 2011 г., когато няколко европейски служители към лотариите на страните се срещат в Амстердам на срещата на върха по отношение на създаването на нова европейска лотария. Те се споразумяват за формата, подобно на добре познатите Евромилиони , както и да има теглене на тиража на седмична база, всеки петък в Хелзинки, Финландия. От самото си основаване лотарията предизвика глобален интерес като топ европейско тото, с милиони фенове, очакващи с нетърпение да играят EuroJackpot.

Правила на Евро Джакпот Лотария

За да се спечели джакпота в EuroJackpot, играчите избират пет числа от диапазон от 1 – 50, както и два допълнителни числа от 1 – 8. Допълнителните числа позволяват на играчите да спечелят допълнителни награди и са съществени за изтеглянето на джакпота. За повече информация относно играта, посетете офицалната страницата с резултати от лотарията.

Спечелване на Euro Jackpot лотария

Има 12 печеливши категории, и за да се спечели джакпота лотарията, играчите трябва да познаят 5 редовни номера, както и двете допълнителни числа.

Печалбите в EuroJackpot, са освободени от данък, и джакпот започва от 10 милиона евро с потенциал за нарастване, докато достигне тавана от € 90 милиона.

Шансът за спечелване на джакпота е 1 : 59 325 280, което почти два пъти по добър шанс от този в Евро Милиони и е сравним с някои от най-добрите лотарии в света.

С въвеждането на новата паневропейска лотария има текущи дискусии във връзка с добавянето на нови държави и допълнително седмично теглене. Евентуално ще се добавят нови държави и тегления в близко  бъдеще. Очаква се това да стане още през лятото на 2012

Първата историческа дата за тегленето беше 23 март 2012 година. Избора не е случаен. Първоначалният замисъл е бил да стартира в началото на пролетта. А всички знаем, че астрономическата пролет започва на 23 Март.