Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Разделно трениране -Тренировъчен сплит

42
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

“Сплитинг”-Принцип на разделната тренировка
 
    Кое налага т.н. разделно трениране-естествено ,че търсенето на по -добро възтановяване и съответно по -добри резултати.Освен прогреса в тренировките и физическото развитие ,човек се стреми и към това да се чуства добре.Тоест тренировъчния сплит зависи  и от нашите цели и тренировъчен стаж.Това означава на практика ,че съществуват най-различни модификации на тренировките, зависещи от индивидуалните особености,цели и предпочитания.
 
 
При повече от три тренировки седмично възможността за възстановяване на мускулите намалява. Затова се налага  работата през различните тренировъчни дни върху различни мускулни групи, т.е. на един мускул по време на тренировката се отделя повече време, той се изморява по-пълно, но пък след това му се дава възможност за по-пълно възстановяване и свръхвъзстановяване. 
 
Кои са основните тренировъчни Сплитове?
 
Това естествено зависи от тренировъчния стаж,индивидуални особенности  и цели.В повечето случаи, това е работа на вашия треньор,но ако неможете да си позволите такъв в следващите статии ще ви насочиме ,кои са най-добрите варианти на тренировъчни сплитове.
 

Тройно сплит разделяне -една мускулна група три пъти в седмицата

Двойно сплит разделяне-една мускулна група два пъти в седмицата

Еденично сплит разделяне-една мускулна група веднъж седмично