Как да поддържаме колата си

4
Добави коментар
ioio55
ioio55

Обувки
Боти
Ботуши
Чанти

 
Категория: Коли
     Добавил: НонаКак да поддържаме колата си 1. Поддържайте аксесоарите от хром на вашата кола като ги почиствате със смес от полираща паста за метал и няколко капки спирт за горене, след което ги оставяте да изсъхнат. Излъсквайте ги с гюдерия или с плътен парцал.
2. Когато е много студено – под нулата – поставяйте вечер в ключалката няколко капки глицерин. Ако сте закъснели да го направите, загрейте ключа със запалка и го пъхнете в ключалката. Повтаряйте това действие докато се размрази. Друг начин е да капвате малко спирт в ключалката.
3. Не мийте колата, когато слънцето е много силно — някои по-крехки бои могат да се напукат.
4. Почиствайте колата с прахосмукачка, за да премахнете космите от домашните ви любимци, пепелта от цигарите и различните видове боклуци. Добре е винаги да имате бутилка с вода, парцали, книжни кърпички, ролка с попивателна хартия, работни ръкавици — за да не цапате ръцете си, в случай че се наложи да смените гума или да отстраните повреда.
5. За да избегнете напукването на гумените уплътнения на колата, преди началото на зимата ги намажете с малко глицерин. Също можете да поддържате блясъка на таблото и другите пластмасови части в купето с глицерин.
6. Следете гумите да са добре напомпани. Ако не са колата става неустойчива при ускоряване, покачва се и разходът на гориво. Затова трябва да следите за добрия баланс на натоварване и за налягането на гумите.
7. Ако искате да отлепите изтекъл стикер за винетка или друго, просто загрейте лепенката със сешоар, след което я издърпайте.

 Видяна: 3308 |  
 Коментари:1

Цанийчев      December 18, 2010, 7:24 amОще един начин да свалите винетката с изтекъл срок от стъклото е като я намажете с палец със слюнка ,след което я изтъркате с палеца.