Starry Travel – Дубай, ОАЕ – Екскурзии

1
Добави коментар

Панорамен сити тур на Дубай възрастен – 30 EUR; дете 2-12 г – 20 EUR

Екскурзията ще ви даде възможност в рамките на няколко часа да се запознаете с всичко най- интересно в Дубай докато екскурзоводът ви разказва за историята на емирството, новите проекти, както и любопитни факти от живота на местното население. Програмата включва наблюдаване на шоу на Танцуващите фонтани пред най- високата сграда в света – Бурж Калифа. Маршрутът минава по булеварда с небостъргачите Шейх Заид Роуд и продължава покрай Емирейтс мол, в който се намира закритата ски писта; Dubai Media City с офисите на Ройтерс, CNN, BBC; Dubai Internet City, достигайки до Дубай Марина – комплекс с небостъргачи, яхтено пристанище и приятна крайбрежна зона с ресторанти и заведения. Ще продължим към хотел Атлантис, пътувайки по стъблото на Палмата Джумейра, първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Разбира се, няма да пропуснем и фото- паузата пред емблематичния хотел Бурж ал Араб 7*, построен във формата на корабно платно навътре в морето.   Сафари с джипове в пустинята възрастен – 60 EUR; дете 2-12 г – 45 EUR

Уникално, романтично и приключенско! Позволете на прекрасната мека бяла светлина на лунните лъчи да падне върху лицето Ви по време на вълшебните моменти в пустинята след залез слънце с настъпването на нощта… Ще спрем за фото-пауза, за да си направите снимки сред неподправената красота на арабската пустиня, да запечатате камилите в тяхната естествена среда и да съхраните гледката на великолепния залез. Спускайки се и изкачвайки се по стръмните пясъчни дюни ще се отправим към бедуинския лагер, където ще имате възможност да яздите камила, да си направите временна татуировка с къна, да се премените в арабски дрехи или да пушите наргиле. Вечерята ще бъде барбекю. Безалкохолните напитки, кафето, чаят и минералната вода са без лимит, а за десерт ще опитате арабски сладкиши, приготвени на място докато чакате. Кръшна танцьорка ще завърши това необикновено пътешествие с истински арабски танц.

Екскурзия до Абу Даби възрастен – 55 EUR; дете 2-12 – 40 EUR

Абу Даби е столицата на Обединените арабски емирства и най-голямото от тях. Разположен на около 170 км югозападно от Дубай, Абу Даби е ултрамодерен град, наричан още Манхатън на Близкия изток. В същото време Абу Даби ще ви очарова с изобилната си зеленина, с големите и красиви паркове и градини, които заслужено му дават правото да се нарече „най-зеленият град“ в региона. По време на екскурзията ще видите най-забележителните сгради, архитектурата на които е доста по-различна от тези в Дубай. Част от местата, които ще видите са Бялата джамия „Шейх Зайед“ – най-голямата в ОАЕ и една от най-големите в света с капацитет 40 000 души (фото-стоп отвън), както и впечатляващия хотел с вид на замък Emirates Palace, който по лукс и разкош конкурира Бурж ал Араб 7* в Дубай (фото-стоп отвън). Ще видите също така пистата за Формула 1 Yas Marina и комплекса Ferrari World (панорамно от автобуса). Ще посетите Heritage village – комплекс, в който можете да видите различни арабски занаяти, модел за напоителна система, използвана в миналото и да си купите сувенири. Оттам се открива и великолепна панорама към крайбрежието на Абу Даби. В цената на екскурзията е включена вечеря.   Круиз на арабска галера с вечеря възрастен – 50 EUR; дете 2-12 г – 43 EUR

Круизът по канала на Дубай е романтичен начин да прекарате вечерта на борда на арабска галера, вечеряйки на лунна светлина! Насладете се на една съвсем различна и невероятно красива панорама на Дубай! Продължителност на круиза: 2 часа Цената включва: трансфер до галерата, вечеря и безалкохолни напитки.

Обяд в Бурж Ал Араб 7* възрастен – 160 EUR; дете 2-12 г – 125 EUR

Построен на изкуствен остров на 280 метра от брега, той безспорно е един от символите на Дубай и една от най-фотографираните сгради! За интериора на помещенията са използвани 840 kg 22-каратово злато, а в строителството са участвали 3000 фирми и 250 дизайнера. На върха на хотела има хеликоптерна площадка. Тук няма да намерите стандартни стаи, а само апартаменти мезонети, най-малкият от които е с площ 170 кв.м. Посетете този шедьовър на изкуството и техниката, името на което е Бурж Ал Араб! Обядът е на шведска маса в ресторант Al Iwan (напитките не са включени в цената). Изисква се официално облекло.