МБАЛ „Д-р Маджуров“ отвори врати в к-с „Зорница“

7
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

МБАЛ „Д-р Маджуров” отвори врати днес. Болницата е изградена за 14 месеца и е на стойност 6,5 млн. лв. Днес лично д-р Георги Маджуров и кметът Димитър Николов прелязаха лентата и откриха новото здравно заведение.  

По думите на кмета „града ни е единственият, в който за последните три години се откриват най-много лечебни заведения, което говори, че качеството на здравните грижи се повишава”.

Здравното заведение ще посреща нуждаещите се от преглед или лечение с отделения по „Образна диагностика, „Хирургия”, „Уши – Нос –  Гърло”, „Детско”  и „Анестезиология и интензивно лечение”, както и Медицински център, с модерна “Клинична лаборатория”. Всички услуги в тях са обект на подписан договор с НЗОК.     

Новооткритата болница се намира в Бургас, к-с „Зорница”, срещу бл. 15 и разполага с над 70 легла. „Болницата се откроява с това, че за първи път частно детско и ушно отделения, работят по  здравна каса, което към момента е присъщо само за държавните лечебни заведения, сподели д-р Александър Маджуров.

Освен кмета Димитър Николов, гости на откриването бяха още д-р Лорис Мануелян – зам.-кмет по здравеопазване в Общината, зам.-областният управител на Бургас – Златина Дукова, Таня Макшева – директор на Регионалната здравноосигурителна каса и др.