Допълнителни доходи и надомна работа

34
Добави коментар
gotiniat23
gotiniat23

Допълнителни доходи и надомна работа

Да си осигурим допълнителни доходи чрез надомна работа, не означава само да вземем за вкъщи работа свързана с ръчен труд, като плетене, шиене, сглобяване, подлепване и други, но и такава свързана с интелектуален труд – например в интернет или пък участие в някоя програма за доброволци.

Допълнителните доходи винаги са необходими

На всеки са необходими допълнителни доходи, но не всеки успява да намери надомна работа или работа за допълнителен доход, почасова или с конкретна временна заетост с адекватно заплащане.

Заплащане по граждански договор

Обикновено надомната работа и въобще работата за допълнителни доходи се урежда чрез сключване на граждански договор. Заплащането по граждански договор е коректна форма, при която и работодателят и наетият човек имат своите права и задължения, които да следват и спазват.

Работата за допълнителни доходи е една добра алтернатива за студенти, пенсионери, хора с постоянна заетост, но с 4- часов работен ден и недостиг на средства, както естествено и за всички, които биха могли да отделят време и усилия

Мамят ли работодателите с работата за допълнителен доход

Напоследък значително се е увеличил броят на хората, търсещи възможност за допълнителни доходи, всъщото време се е увеличил и броят на измамниците и псевдо работодателите.

Съмнявайте се в офертите за допълнителна работа, когато:

се предлагат „високи доходи”, но не и конкретна сума.
ви искат пари, за да започнете работа.
попаднете на неграмотно написани обяви.
работата е свързана с дейност, приличаща на лентяйстване, като например кликане върху рекламки.
обявата е с телефони, започващи с 048, 091, 0889 1 и 0881