SEO копирайтинг

18
Добави коментар

Публикувано от
Petko Dimoff

Както казват масоните „Инструмента прави майстора.“
За да си добър в SEO и в копирайтинга за Уеб сайтове са нужни и качествени инструменти. Може да намерите много такива в професионалната мрежа за копирайтинг – postvai.com. Ето няколко безплатни неща за успешна работа.

В България все още много от собствениците на сайтове мислят, че копирайтърът е човек (най-често студент), който може да използват за дребни задачи. Преобладаващите поръчки са по-скоро за рерайтинг и размножаване на една готова рекламна публикация в много сайтове.
За подобна дейност може да се използват спинърите.
Това са инструменти за размножаване на публикация така, че тя да запази уникалността си пред търсещите машини без да загуби смисъла си. Те работят чрез предварително поставяне на синоними или изрази в предварително поставен шаблон в специални скоби, например:
{синоним 1 |синоним 2|синоним 3} копирайтинг изречение, което не се променя {дума 1 |дума 2|дума 3} друг текст, който не се променя.
Други често използвани и много полезни са инструментите за проверка на антиплагиатство и уникалност на текста. Освен да напишете съдържанието си така, че да е грабващо за хората, трябва да мислите и за роботите на търсачките. Колкото и да сте се старали все ще се окаже, че част от текста вече го има в Интернет пространството.
Затова преди да го публикувате трябва да проверите процента на уникалност на контента. Колкото е по-голям, толкова по-добре, но гледайте да е поне над 60 %. Списък с такива инструменти и програми може да намерите в социалната мрежа за копирайтинг – Postvai.com/copywriting.
Обикновено рекламните статии се задават с определена големина и брой символи. Поради тази причина всеки копирайтър се нуждае от инструмент за броене на символите. Най-достъпен за използване е Microsoft Word 2003 в който маркирате текста и от меню „инструменти” отивате на „броене на думи”. В Office 2007 това става от „Преглед” и горе в ляво има една малка иконка abc (123) за броене на думи. В postvai.com може да намерите и да изтеглите специални програми, който освен брояч показват и честота на използване на дадена ключова дума или онлайн брояч на символи.

И накрая не забравяйте, че каквито и инструменти да имате най-цени са Вашата креативност и оригинални идеи. Тук не става въпрос просто за правопис, а за творчество. Имате ли каквато и да била идея, работете за осъществяването и. Не чакайте да видите какво ще стане и живота Ви да преминава пред вас, като на филмова лента. Дори и да сбъркате работете упорито.
Както е казал народа: „за лудо работи, за лудо не стой” !
Вижте един комплект от събрани много интересни статии по въпроса разказани на достъпен език.