Ако загубиш работата си?!

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Денят, в  който остана без работа – Денят на страшния съд или най-щастливият за теб?

Няма благоприятен момент, в който да разбереш, че оставаш без работа. Как да реагираш обаче ако това все пак ти се случи?

Наближава рожденият ти ден, Великден, лятната ваканция, плануваната от няколко месеца почив­ка, годишнината с гаджето ти… Който и от тези хубави моменти да ти предстои, загубиш ли работата си, ще си кажеш: „Е нямаше по-кофти период, в който да ме съкратят, честно!“. Самата дума „съкратена“ звучи ужасно неприятно и те кара да се чувстваш излишна, ненужна и непотребна. Най-ва­жното нещо, което трябва да запомниш, ако те споходи лавина­та „безработица“, е да намериш сила в себе си да мислиш поло­жително, да се мобилизираш и да не се оставяш на апатията! Най-трудното в търсенето на нова работа е идеята за самото търсене. Разбери кои са най-ва­жните емоционални моменти, които ще смекчат шамара от съкращението.

Сложи розовите очила
Безработна не означава без работа – погледни на случващо­то се като на период, в който си взимаш творческа почивка и най-накрая ти остава време да свършиш всичко, което си прене­брегвала заради работата си. Не се затваряй и не унивай вкъщи, а се разходи в парка, виж се с приятели, които не си виждала отдавна, спомни си какво означа­ваше да спортуваш и то следобед, в делничен ден. Изтръскай от праха хобито си – плетене, рису­ване, четене на книги… и се отдай на заслужена почивка!

Дошло е време за промяна
Да, точно така. Може би пък е станало добре, че си сменила работното си място. Може би е време да помислиш сериозно дали искаш да продължиш да се зани­маваш със същото или да смениш работната си среда и поприще.

Промяната е страшна само ако й облечеш зловещ костюм и й сложиш вампирски зъби и нокти. Всъщност тя може да е най-хубавото нещо, което ти се е случвало- всичко зависи от гледната точка.

Действай сега!
Никога не забравяй, че да си съкратена въобще не означава, че си ненужна. Напротив, всеки работодател би желал да влезеш в екипа му, защото си предана, лоялна, работлива и интелигентна и го заслужаваш. Това трябва да стане твое мото, особено преди да отидеш на интервю за работа. Няма как да убедиш когото и да било в това, преди да убедиш себе си. Действай!

 

8 причини да смените работата си

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.